5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

HAKSEN inançlı

HAKSEN Konfederasyonu Trabzon İl Temsilcisi Osman Naci Gülerdioğlu, bir gün mutlaka toplu görüşme masasından grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hakları alacaklarına inandıklarını söyledi.


Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Gülerdioğlu, 15 Ağustos 2009 tarihinde, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK Konfederasyonu temsilcileri ile Hükümet yetkililerinin bir araya gelerek toplu görüşme sürecini başlattıklarını ve kamu görevlilerinin büyük umutlarla beklediği toplu görüşmelerin 7. turu sonunda, hükümet yetkililerinin 2010 yılı memur maaşı zam oranını 2+2 olarak belirlediğini hatırlattı.

HAKSEN olarak herkesin onurlu yaşam ve mutluluğun peşinden koşma hakkı olduğunu kaydeden Gülerdioğlu, hem Hükümet hem de sendika temsilcilerine tepki göstererek “Sizler toplu görüşme masasında değil, toplu sohbet masasında çaresizlik içersinde yedi tur çay içerek fikir jimnastiği yaptınız. Sonunda da toplu sohbet sendromu yaşıyorsunuz. 8 yıldır toplu sohbet toplantısı havasında geçen görüşmeler, biz çalışanlar için gerçek haklar elde edilemeden yine bitmiştir.

Anlaşmaya varılan 22.Madde’ye bakıldığında içi hava dolu renkli balonlar olduğu görülmektedir. Bu renkli balonlar bu yetkili sendika yöneticilerinin ellerine tutuşturulmuştur. Onlar da ellerinde renkli balonlarla şen şakrak sendika genel merkezlerinin yolunu tutmuşlardır. Emeğin ciddiyetini kavramamış, sorumluluk bilincinde olmayan ve sizleri yüzdelik zamlara mahkum ettiren sözde bu sendikacılara gereken cevapları vereceğinizden hiç kuşkumuz yoktur. Aile fertlerimizle birlikte on milyonu bulan bizlerin yüzü, sadece hak ve emek mücadelesi veren Haksen’in sizlerden aldığı yetkinin sorumluluk bilinciyle oturduğu toplu görüşme masasında, alacağı Grevli ve Toplu sözleşmeli sendikal haklar ile gülecektir” diyerek kamu çalışanlarının konfederasyonlarına üye olmaya çağırdı.

İha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?