30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Hal esnafı isyanlarda

Trabzon Sebze ve Meyve Hali esnafı yağan her yağmur sonrası yağmur ve kanalizasyon sularının hale dolması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Trabzon Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Zekai Kolcu, Karadeniz Sahil Yolu için yapılan dolguların logarların ve kanalizasyon kanallarının ağızlarını kapatması nedeniyle yağan her yağmurdan sonra yağmur ve kanalizasyon sularının Trabzon Sebze ve Meyve Hali'ni doldurduğunu söyledi.

Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon şehir içi geçişinin yapıldığı dönemde kanalizasyon kanalların durumunu görerek yetkilileri uyardıklarını ifade eden Kolcu, "Çevre Sağlığı İl Müdürlüğü kanalıyla Trabzon Valiliği'ne müracaat ettik. Burada gelip tutanak tuttular. Bu tutanakları Trabzon Belediyesi'ne kanalların temizlenmesi için gönderdiler. Fakat şimdiye kadar hiçbir girişim yapılmadı. Son yağan yağmurlardan sonra kanalizasyon kanalları dolu olduğundan yağmur ve kanalizasyon suları halimizi bastı. Bunlara lağım sularıdır. Burada sebze ve meyve satıyoruz. Trabzon'un ihtiyacını karşılıyoruz. Sebze ve meyve lağım suları içinde, sanki 3. dünya ülkesindeymişiz gibi bu koşullar altında ticaret yapıp halkımızın gıda ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.

"Burası Trabzon Belediyesi'nin bir kurumudur. Gelip ilgilenen yok. Olaya sahip çıkan yok" diyen Kolcu, "Bu şehir bizim şehrimiz. Buna bir çözüm bulunamaz ise herhalde iş yerlerimizi kapatacağız. Tifo ve benzeri hastalıklarla milleti burada öldürecek halimiz yok. Ya sebze ve meyve satmayacağız yada buna bir çözüm bulacaklar. 2 gündür halin içerisi havuz gibi" diye konuştu.

Sebze ve Meyve Komisyoncusu Rıdvan Bogec ise, yetkililere ulaşamadıklarını ifade ederek, "Hiç kimse gelip burayla ilgilenmiyor. Suyu kendi imkanlarımızla boşaltmaya çalışıyoruz ancak yine iş yerlerimiz su doluyor. Kasalar koyarak iş yerlerine girmeye çalışıyoruz. Evraklarımız ve mallarımız sular altında kaldı. Yetkililerin halkın sağlığıyla ne kadar ilgilendikleri ortada" şeklinde konuştu.

Hal esnafı, Sebze ve Meyve Hali'nin deniz tarafındaki karayolu ile hal arasında kalan alanda atık su kanallarının bağlantı kısımlarının iş makinelerin çalışması sırasında kırıldığı ve atık suların bu nedenle yüzeye çıkarak koku oluşturduğu da belirtildi.

Öte yandan, işyerlerine su basan hal esnafı fatura ve evraklarının sular altında kalması nedeniyle bugün güneşli havadan yararlanarak evraklarını kurutmaya çalışırken, işyerlerine meyve kasalarının üzerlerine basarak girip çıkabiliyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 14:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?