6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Halef-selef buluştu

HALEF-SELEF SPOR BAKANLARI TRABZON'DA BULUŞTU

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın yapılacağı tesislerde incelemelerde bulunurken, selefi olan Spor eski Bakan Faruk Nafiz Özak da kendisine eşlik etti.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret ettikten sonra Avrupa Gençlik oyunları Genel Koordinatörlüğü'nü ziyaret eden Bakan Suat Kılıç'ı oyunların merkez binası önünde eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker ve oyunların maskotu hamsiler karşıladı. Hamsilerden birinin ağzına elini sokan ve "Bakalım içeride ne varmış" diye espri yapan Bakan Kılıç, eski Bakan Özak'la birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Üstü açılır-kapanır yüzme havuzunda da incelemelerde bulunan Bakan Suat Kılıç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'ne tüm Türkiye ve özellikle Trabzon halkının sahip çıkması gerektiğini belirterek, hükümetin tüm olanaklarıyla oyunlara destek olduğunu söyledi. Oyunların açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Avni Aker Stadyumu'nun Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi mücadeleleri öncesinde UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesi için daha önce 1 milyon liralık destekte bulunduklarını hatırlatan Suat Kılıç "Avni Aker Stadyumu'nun UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesine yönelik olarak Türkiye Futbol Federasyonu ve Trabzonspor yönetiminden talepler oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Trabzonspor'a şimdiye kadar 1 milyon liralık kaynak aktarımı yaptık. Maçlar başlamadan önce de 5 milyon lira daha göndereceğiz" dedi.

Bakan Kılıç daha sonra Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları Merkez Ofisi'nin önünde çalışanlar ve maskot hamsilerle hatıra fotoğrafı çektirirken, kendisine Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Büyükaydın tarafından arkasında ismi yazan 61 numaralı Trabzonspor forması hediye edildi. Bu sırada eski Devlet Bakanı Faruk Özak, "6 milyon liraya karşılık bir forma. Biraz az oldu ama" derken, Bakan Kılıç "O formanın manevi değeri fazla" cevabını verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra oyunların yapılacağı tesisleri gezerken, Oyunlar Hazırlık ve Denetleme Kurulu toplantısına da katıldı.

HALEF-SELEF SPOR BAKANLARI TRABZON'DA BULUŞTU
HALEF-SELEF SPOR BAKANLARI TRABZON'DA BULUŞTU
HALEF-SELEF SPOR BAKANLARI TRABZON'DA BULUŞTU
HALEF-SELEF SPOR BAKANLARI TRABZON'DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 18:06:03
Güncelleme :15 Temmuz 2011 Cuma 20:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?