1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Halkevleri 20 Mart'a hazırlanıyor

Halkevleri Trabzon Şubesi’nin ABD’nin Irak’a müdahalesinin yıl dönümü olan 20 Mart’ta’ Karadeniz Uşağı Amerikan Uşağı Olamayacak’ adlı bir miting düzenleyeceği belirtildi.

20 Mart Pazar günü düzenlenecek mitingle ilgili basın açıklaması yapan Halkevleri Trabzon Şubesi üyesi Ethem Küçük, ABD’nin Ortadoğu’yu yeniden sömürgeleştirme politikasını bütün hızıyla sürdürdüğünü, şimdi de İran ve Suriye’yi tehdit ettiğini belirterek, ABD’nin Ortadoğu’ya terörü önlemek için değil kendi uşağı diktatörlükler kurmak için savaş açtığını iddia etti. Küçük, "AK Parti hükümeti ve Türkiye’nin işbirlikçi sermayesi de halkın tepkisine rağmen ABD’nin bu politikalarını desteklemiş ve Türkiye’yi işgalin ortağı haline getirmişlerdir. Ancak ABD bu destekleri yetersiz bulmuş olacak ki, halkın da kendisini sevmesini istiyor. Diyorlar ki ABD Ortadoğu’da savaşı tırmandırdıkça Trabzon’un ekonomik önemi artar. Bu akbaba tavrıdır. İşgal, kan, tecavüz ve katliamdan elde edilecek kazanç soygunculuktan başka bir şey değildir. Halkevleri olarak bunu utanç verici buluyoruz. Karadeniz uşağı, Amerikan uşağı olmayacak diyoruz" diye konuştu.

Küçük, herkesi 20 Mart Pazar günü Atatürk Alanı’nda düzenlenecek ’Karadeniz Uşağı Amerikan Uşağı Olamayacak’ isimli mitinge katılmaya ve ABD ve müttefiklerinin Ortadoğu politikalarına tepki gösterme çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 16:05:42
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 17:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?