1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Hamsi yuvaya döndü

Trabzon’da hamsi bereketi yaşanıyor. Bir hafta önce tezgahlarda kilosu 3 milyon liradan satılan hamsi, avı artınca kilosu 1 milyon liraya kadar düştü. Karadeniz’de hamsi avının yaklaşık 1 ay daha süreceği tahmin ediliyor.

Trabzon’dan Gürcistan karasularına giderek burada avlanan yaklaşık 40 kadar büyük balıkçı teknesi, avlanan hamsileri pazarlamak için yaklaşık 6 saatlik deniz yolundan sonra tekrar Trabzon’a dönerken, bol miktarda avlanan hamsi hem balıkçının hem de vatandaşın yüzünü güldürdü.

Yaklaşık 2 hafta önce 4-5 kadar balıkçı teknesi Trabzon’dan Gürcistan karasularına giderek avlanırken, şimdi ise bu sayının 40 kadar çıktığı belirtildi. Karadeniz’in Türk karasularında hamsi avının az olması bu balığın genellikle sakin denizi tercih ettiği vurgulanırken, bu bölgelerde avlanma az yapıldığından balığın bol olduğu vurgulandı. Karadeniz’de hamsi avının yaklaşık 1 ay daha süreceği tahmin edilirken, balıkçı teknelerinin de 1 Nisan’da başlayacak av yasağı nedeniyle bakıma alınacağı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 14:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?