5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Hamsiköy sütlacına doyamadılar

AB BÜYÜKELÇİLERİ TRABZON'DA

Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Trabzon'da bulunan AB'ye üye 16 ülkenin büyükelçisi, Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy'de vatandaşlarla sohbet ederek meşhur Hamsiköy sütlacından tattı.

Vatandaşlarla karşılıklı sohbet ederek AB sürecini anlatan AB büyükelçileri, zaman zaman vatandaşlardan gelen soruları cevapladı. Çıralı Köyü muhtarı Şeref Baş burada yaptığı konuşmada Atatürk'ten övgüyle söz ederken, Türkiye'nin demokrasi bakımından diğer Avrupa ülkelerinden daha iyi bir düzeyde olduğunu söyledi. Muhtar Baş, Türkiye'nin polis yada jandarma ülkesi olmadığını, insan hakları bakımından da en üst düzeyde olduğunu söyledi.

Karşılıklı sıcak bir ortamda geçen sohbetin ardından Hamsiköy'ün fahri vatandaşı ilan edilen Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Marc Pierini, Hamsiköy sütlacının dünyanın en lezzetli sütlacı olduğunu söyledi. Hamsiköy'e 1 bir buçuk yıl önce geldiğini ve burada meşhur Hamsiköy sütlacından tattığını ifade eden Pierini, "Bugün burada Hamsiköy'ün fahri vatandaşı ilan edildim. 1 buçuk yıl önce Hamsiköy'e gelmiştim o zaman bana Osman Bey, sütlaç ikram etmişti. Sütlacı ne kadar çok sevdiğimi Osman Bey çok iyi bilir. Ben de bu sütlaçtan diğer arkadaşlarıma bahsettim. Onlara dedim ki, bir gün hep beraber Hamsiköy'e gidip sütlaç tatmamız lazım. İşte bu nedenle bugün burada bunu dostane bir şekilde gerçekleştirdik. Ben çok seyahat eden bir insanım. Hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde. AB büyükelçisi olarak şunu söyleyebilirim ki Hamsiköy'deki sütlaç, gerçekten dünyanın en iyi sütlacı. Hamsiköy, AB büyükelçileri arasında en popüler köy" dedi.

Hamsiköy sütlacından yiyen Pierini ve beraberindekiler akşam saatlerinde uçakla Trabzon'dan ayrıldı.

AB BÜYÜKELÇİLERİ TRABZON'DA
AB BÜYÜKELÇİLERİ TRABZON'DA
AB BÜYÜKELÇİLERİ TRABZON'DA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 20:30:03
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 22:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?