5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Hapse girmekten kurtulamadı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaklaşık 3 yıl önce bir restoranda 1 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya karışmak suçundan tutuklu yargılanan ancak kan kanseri olması nedeniyle yaklaşık 5 ay önce tahliye edilen Yıldıray B., bugün görülen duruşmada 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı olayla ilgili yargılanan Mustafa A. ise 7,5 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.


Mahkeme heyeti 5 ay önce sanık Yıldıray B. (28) için "Atılı suçların niteliği, sanık lehine uygulanması ihtimali bulunan yasa maddeleri tevkifin koruma tedbiri olması sanığın kan kanseri hastalığına yakalanması steril ortamda kök hücre nakli yapılarak tedavi cihetine gidileceği hususunun mahkemeye Adli Tıp Kurumu (ATK) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nden uzman doktorlar tarafından bildirilmiş olması nazara alınarak tutuklama kararının kaldırılmasına tahliyesine karar vermişti.


Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Yıldıray B. hazır bulundu. Mahkeme heyeti sanık Yıldıray B.'yi Metin Uzun'u kasten öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra 14 yıl 7 ay ağır hapis olarak belirledi. Tutuksuz olarak yargılanan diğer sanık Mustafa A. ise silahla adam yaralamak suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 24 Mayıs 2006 tarihinde bir restoranda çıkan silahlı kavgada Metin Uzun (41) isimli şahıs aldığı kurşun yarasıyla hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak Yıldıray B. tutuklanmıştı.
Öte yandan sanık Yıldıray B.'nin bu hafta içinde KTÜ Farabi Hastanesi'nde ilik nakli olacağı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 15:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?