5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Hastane personelinden örnek davranış

Trabzon Özel İmperial Hastanesi çalışanları kan bağışında bulundu.

Aralarında doktorlarında bulunduğu personel, Kızılay'a kan bağışında bulunurken, yaklaşık 30 ünite kan toplanması hedeflendiği belirtildi.

Kızılay tarafından başlatılan "Birbirimize ihtiyacımız var. Haydi Türkiye, insanımız için, gönüllü kan bağışçısı" kampanyası çerçevesinde kan bağışında bulunan hastane çalışanları, geçen yıl da Kızılay'a kan bağışında bulunmuştu. Özel İmperial Hastanesi'nde gerçekleştirilen kan alımı Kızılay personeli tarafından yapılırken, hastane Başhekimi Dr. İrfan Coşkun kan vermenin önemine işaret ederek "Hastanemiz personeli geçen sene de bu kampanyaya destek vererek kan bağışında bulunmuştu. Şimdi de bir çok arkadaşımız kan bağışında bulunarak vatandaşlarımızın kan ihtiyacına bir nebze olsun katkıda bulunacak. Geçenki kan bağışında yaklaşık 20 ünite kan vermiştik, şimdi ise bunu 30 üniteye çıkarmayı hedefledik" dedi.

Öte yandan doktorlar, kan vermenin insan sağlığını olumlu yönde etkilediğini belirtirlerken, 50 kilonun üzeri, 18-65 yaş arası, ciddi bir rahatsızlık geçirmeyenlerin kan verebileceğini ifade ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 14:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?