30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Havada korku dolu saatler

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalanan Sun Ekspres yolcu uçağı, hava muhalefeti nedeniyle Trabzon'a inemezken, 7 saat sonra tekrar İzmir'e döndü. Yolcular, uçağın inememesinden bayan olduğu ileri sürülen pilotu sorumlu tutarken, havada büyük tehlike atlattıktlarını iddia etti.

Havayolu yetkilileri ise uçağın havacılık kuralları çerçevesinde yolcçuların hayatını riske atmamak için Trabzon'a iniş yapmadığını savundu. Edinilen bilgiye göre, Trabzon'a inemediği için 7 saat sonra tekrar İzmir'e dönen uçağın yolcuları ile görevliler arasında İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gerginlik yaşandı. Polis, yolcuları yatıştırmakta güçlük çekti. Yolcular, bayan pilotun kullandığı uçağın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan akşam saat 19.30'da Trabzon'a gitmek üzere kalktığını, hava muhalefeti nedeniyle 3 saat havada dolaştıktan sonra saat 22.30'da Ankara Esenboğa Havaalanı'na iniş yaptığını belirtti. Ankara'da 1 saat bekletildikten sonra saat 23.20'de Trabzon'a gitmek için yine aynı uçağa bindiklerini belirten yolcular, ancak hava muhalefeti nedeniyle yine iniş yapamadıklarını, bu arada havada tehlike yaşadıklarını ileri sürdüler.

Trabzon semalarında birkaç tur atarak dolaşan ancak yine iniş yapamayan uçak, bu kez İzmir'e geri döndü. İçerisinde 180 yolcu bulunan uçak gece saat 03.10'da, İzmir'den saat 19.30'da aldığı yolcuları tekrar geri İzmir'e getirdi. Hava muhalefeti gerekçesiyle 7 saat aradan sonra İzmir'e dönen yolcular, sinir krizleri geçirdi. İç Hatlar Gelen Yolcu Bölümü'nde havayolu şirketi görevlileri, polis ve yolcuların arasında yaşanan tartırmalar zaman zaman kavgaya dönüştü. Güvenlik güçleri, yolcuları sakinleştirmekte güçlük çekti.

Uzun süre havada kalındığı için uçakta bayılan ev hanımı Özlem İlkörücü, görevlilere tepki gösterdi. Güçlükle sakinleştirilen Özlem İlkörücü, "Ben böyle birşey hayatımda görmedim. Neredeyse ölüyorduk. Bu nasıl sorumsuzluk. Aramızda bebeği olan bayanlar vardı. Hepimizin hayatını tehlikeye attılar" diye bağırdı. bir başka yolcu da, "Diğer yolcu uçakları normal iniş yaparken biz neden inemedik. Uçağın pilotu acemi olursa işte böyle olur. Kabin görevlileri uçakta bize 'yolcular arasında doktor olup olmadığını sordu' böyle birşey var mı? Şimdi de bizi İzmir'e geri getirdiler. Verdiğimiz paradan geçtik. Şimdi biz nerede kalacağız. Hiçkimse bize yeterli açıklama ve yardımda bulunmuyor" dedi.

Sun Ekspres yetkilileri ise uçağın hava muhalefeti nedeniyle Trabzon Havaalanı'na inemediğini, bunun üzerine pilotun uçağı Ankara'ya indirdiğini söylediler. Bir süre sonra uçağın tekrar Trabzon'a gitmek üzere havalandığını, ancak hava muhalefeti nedeniyle ikinci kez de iniş yapamayınca pilotun yolcuları riske atmadığını ve İzmir'e geri döndüklerini söylediler. Şirketin herhangi bir ihmali ya da kusuru bulunmadığını, havacılık kuralları çerçevesinde yolcuların hayatını riske atmamak için pilotun uçağı İzmir'e indirdiğini kaydettiler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 16:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?