30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Hayal, 'Abi'sini anlattı

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde azmettirici olduğu öne sürülen Yasin Hayal, soruşturmayı yürüten savcılığa gönderdiği dilekçelerde, "Devletimizin bu şekilde zor durumda kalacağını bilseydim bu hadiseye iştirak etmezdim" ifadesine yer verdi.

Hayal'in, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Selim Berna Altay ile Fikret Seçen'e, bu yılın Şubat ve Mart aylarında gönderdiği 5 ayrı dilekçede Dink'in öldürülmesine ilişkin çeşitli bilgiler verdiği öğrenildi.

Hayal, söz konusu dilekçelerde "2006 yılının sonlarına doğru Erhan Tuncel'in (bu cinayeti bir an önce yapalım)" dediğini kaydetti.

Erhan Tuncel'in, bir arada bulundukları sırada Dink'in fotoğraflarını O.S'ye gösterdiğini anlatan Hayal, dilekçelerde Tuncel'in ayrıca O.S'ye "Olay sırasında soğukkanlı olacaksın. Genç adamsın. Olaydan sonra da koşarak uzaklaşacaksın" dediğini iddia etti.
Yasin Hayal dilekçelerinde, gerek bir restoranın bombalanması gerekse Hrant Dink cinayetinde organize eden ve bu saldırıların yapılmasını isteyen kişinin Erhan Tuncel olduğunu, ancak Tuncel'in kendisini geri planda tutmaya çaba sarf ettiğini ileri sürdü.

Hayal, dilekçelerde Tuncel'in sürekli olarak suikast filmleri izlediğini, bunların arasında da en çok "Çakal", "Seven", "Da Vinci'nin Şifresi" ve "Pranga"yı seyrettiğini anlattı.

Tuncel'in seri katil filmleri izlediğini de ifade eden Hayal, Tuncel'in "Getto Lazkopat" adında bir kitap çalışması olduğunu belirtti.

Hayal, Dink cinayetiyle ilgili olarak "Ülkemizin bu denli zor durumda kalacağını görecek kapasitede bir insan değilim. Lakin devletimizin bu şekilde zor durumda kalacağını bilseydim bu hadiseye iştirak etmezdim" dedi.

Kilit adam 'Erhan Tuncel'den sürpriz ifade...

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde ''azmettirici'' olduğu öne sürülen Erhan Tuncel, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

Alınan bilgiye göre, Dink'in öldürülmesinde ''azmettiricisi'' olduğu iddia edilen Tuncel, tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Selim Berna Altay ile Fikret Seçen'e içinde bir dilekçe bulunan mektup göndererek bazı bilgiler vereceğini bildirdi.

Tuncel, bunun üzerine, savcılar tarafından tanık olarak dinlenmesi amacıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirtildi.

Adliyede, Cumhuriyet Savcısı Altay'ın odasına alınan Tuncel, burada kısa bir süre kaldı. Tuncel daha sonra savcının yanından ayrılarak adliyenin nezaretine konuldu.

Tuncel'in Savcı Altay'a bilgi vermekten vazgeçerek, herhangi bir şey anlatmadığı öğrenildi.


aa
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 18:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alperen miroğlu IP: 85.98.187.xxx Tarih : 16.05.2007 13:52:41
ülkemizi karıştırmaya calışan ve ülkemizin dağılmasını isteyen bu tür insanların öldürülmesini en içten duygularımla destekliyorumm...bende trabzon;luyum ve ülkem için canımı vermeye hazırım.ülkemizin başında dönen oyunların herkez farkında kimse aptal değil.ülkemizin başındakilere sesleniyorumm lütfenn bu güzel ülkemizi düşmanlarımıza karşı ezdirmeyin.biz osmanlı torunuyuz lütfennnnnn..