30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Hayal: Bana 500 YTL'ye patladı

Ogün Samast'ı, Hrant Dink'i öldürmesi için azmettirdiği iddiasıyla Trabzon'da gözaltına alınıp İstanbul'a götürülen Mc Donald's bombacısı Yasin Hayal'ın, cinayeti planladığını kabul ettiği ileri sürüldü.

Yasin Hayal'in sorgudaki ifadesinde “Bu iş bana 500 YTL'ye patladı. 250 YTL ile tabanca aldım. 200 YTL Ogün'e verdim. 50 YTL'de ıvır zıvır masraf çıktı. Böylece toplam masraf 500 YTL oldu” dediği belirtildi.

AİLESİ: YASİN'İ ERHAN ETKİLEDİ

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi olayında azmettirici olduğu ileri sürülen McDonald's bombacısı Yasin Hayal’in annesi Huri ve babası Bahattin Hayal, Hrant Dink’in cenaze törenini televizyondan büyük üzüntü içinde izledi. Hayal çifti, önceki gün Trabzon’da gözaltına alınarak İstanbul’a gönderilen üniversite öğrencisi Erhan T.’yi suçlayarak “Yasin'i etkileyen Erhan'dır” dedi.

Hayal ailesi, evlerinde Hrant Dink’in cenaze törenini CNN Türk televizyonunun yayınından izlerken duygulu anlar yaşadı. Aile, önceki gün Trabzon’da gözaltına alınan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisat Fakültesi son sınıf öğrencisi Erhan T. hakkında sorulan soruyu yanıtlarken de suçlamalarda bulundu. Oğlunun tek başına böyle bir işe kalkışabileceğini sanmadığını belirten anne Huri Hayal şunları söyledi:

“Yasin’i arkadaşı Erhan T.’nin etkilediğini düşünüyorum. Yasin bombayı attığında da Erhan T.’den telefon gelmişti. Erhan T. eve geldi, birlikte çıktılar. Arkalarından da baktım nereye gidiyorlar diye. Yasin bombayı attıktan sonra yakalanıp yargılanırken o da mahkemeye geldi, ama tüm arkadaşları, ailesi duruşma salonuna girerken o girmedi. Ama bizimle ilgilendi. ‘Teyze nasılsın, iyi misin?’ derdi. Eve gelirdi, bir ihtiyacımız olup olmadığını sorardı. Ben Erhan T.’yi oğlumun arkadaşı olduğu için bir evlat bildim. O Elazığ’lıydı. Onu oğlum gibi gördüm. Ama o ne işler açtı başımıza. Ben bu olayda Erhan T.’den şüpheleniyorum.”

BABASI ERHAN T'Yİ MAHKEMELER SIRASINDA TANIDIM

Yasin Hayal’in bombalama eyleminden sonra Erhan T.’yi tanıdığını belirten baba Bahattin Hayal ise, “Erhan’ı mahkemede tanıdım. Mahkemeye herkes girerdi o girmezdi. Bütün mahkemelerine geldi. O da Afet Evleri’nde otururdu. Öğrenciydi. Bombalamadan sonra bu olayla da gündeme gelince ve bu işin içersinde Erhan’ın da olduğunu duyunca, bu işin içersinde bir iş olduğunu anladım. Erhan’dan şüpheleniyorum. Onun başının altından çıkmış olabilir” dedi.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 17:38:38
Güncelleme :24 Ocak 2007 Çarşamba 10:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?