30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

'Hayal'in ailesine para yardımı yaptım'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan, Yasin Hayal'in kendisinden "1 milyar lira aldığı" şeklindeki sözleriyle ilgili olarak, "Trabzon'da kapıma gelen her ihtiyaç sahibi gibi Yasin Hayal'in ailesine de para yardımı yaptım" dedi. 

BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan, partisinin Manavgat'ta gerçekleştirilen kampında, Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olarak suçlanan Yasin Hayal'in "Trabzon'da gerçekleştirdiğim bombalama olayı öncesinde BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan'dan 1 milyar lira para aldım" şeklinde basında yer alan sözleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Cihan, 3 yıl önce Trabzon'daki birçok ihtiyaç sahibi gibi kapısını çalan Yasin Hayal'in ailesine de para yardımında bulunduğunu, ancak bu yardımı yaptığı dönemde BBP İl Başkanı olmadığını söyledi.

Cihan, "Mazlum ve mağdur olan herkese yardım elimi imkanlarım dahilinde uzatırım. Bundan 3 yıl önce de Yasin Hayal'in ailesine yardım etmiş olabilirim. Bunun BBP ile bir ilgisi olmadığı gibi, şahsın yaptığı eylemle de alakası yoktur. Sadece mağdur ailesine yardım amacındaydı. Ben o tarihte BBP İl Başkanı değildim. Bu yardımın partiyle ilgisi ve alakası da yoktur. Şahsım ve bir camiaya yönelik bu kasıtlı haberleri tekzip ediyor, kınıyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 13:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?