30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Hayal'in avukatına idari soruşturma

Gazeteci Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Yasin Hayal'in avukatı olan Fatih Çakır hakkında, üyesi olduğu Trabzon Barosu tarafından idari soruşturma başlatıldı. 

Trabzon Barosu Başkanı avukat Veysel Malkoç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yahya Öztürk'ün şikayeti ve belirli meslek kurallarına uymadığı gerekçesiyle Yasin Hayal'in avukatı Fatih Çakır hakkında idari tahkikat başlatıldığını söyledi. Malkoç, avukatların da uyması gereken belirli meslek kuralları olduğunu belirterek, avukatların savunmasını yaptığı müvekkiline dair bilgi ya da iddiaları dışarıda açıklamaması ve bunları yargılama safhasında mahkemede dile getirmesi gerektiğini hatırlattı. 

Başlatılan idari soruşturma sürecinde Trabzon Barosu olarak bir avukat görevlendireceklerini kaydeden Malkoç, hazırlanacak dosya ve rapor doğrultusunda Baro Yönetim Kurulu olarak, avukat Çakır'ın disiplin kuruluna sevk edilmesine gerek olup olmadığına karar verileceğini ifade etti. Malkoç, avukat Çakır'ın disiplin kuruluna sevk edilmesi halinde, kurulun dosyanın niteliğine göre uyarıda bulunmaktan, meslekten ihraç etmeye kadar varabilecek kararlar alma yetkisi bulunduğunu söyledi. 

Hrant Dink cinayetinin ardından ulusal medya tarafından Trabzon'a yönelik bir karalama kampanyası başlatıldığını ve yargısız infaz yapıldığını öne süren Veysel Malkoç, olayla ilgili bütün ayrıntıların ancak ilgili Cumhuriyet Başsavcısı'nın hazırlayacağı iddianame ve yapılacak yargılama sonrasında ortaya çıkacağını kaydetti. Ulusal medyanın bu süreçte yapmış olduğu yayınlarda duyarlı davranmadığını ve hukuka göre suç işlediğini dile getiren Malkoç, bu konuda ilgili savcıların ve gerekirse RTÜK'ün de üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. 

Trabzon şehrine yönelik bu tür yayınların kentin güvenli bir yer olmadığı gibi bir imajın ortaya çıkmasına yol açacağı ve bunun da kentin ekonomik ve sosyal hayatının olumsuz etkileneceği uyarısında bulunan Malkoç, başta medya olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket etmesinin önemine dikkat çekti.
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 19:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar yar IP: 88.224.187.xxx Tarih : 25.03.2007 01:55:39
peki apo nun avukatlarına nıye kımse hiç bi tepkıde bulunmadı baro da dahil..