5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Hayallerinizden vazgeçmeyin

ÖSS yerleştirme sonuçlarının ardından üniversite adaylarına tavsiyelerde bulunan Özel İmperial Hastanesi’nde görevli Psikolog Özlem Nemli, “Hedeflerinizden ve ideallerinizden vazgeçmeyin. kendinize güvenin ve yola devam etmekten çekinmeyin” dedi.


ÖSYM tercih sonuçlarını geçtiğimiz yıllara oranla erken açıklandığını kaydeden Nemli “Bu da bir çok öğrencinin büyük merakının erkenden son bulmasını sağladı. Fakat sonuçların açıklanmış olması kafa karışıklığını ortadan kaldıramadı. Tabii ki de önümüzdeki yıl ilk kez uygulanacak olan yeni ÖSS sistemi. Sistem hakkında bazısı doğru bazısı yanlış birçok şey yazıldı çizildi. Tüm bu yazılanlar öğrencilerin gözünü korkutmaya yetti. Sınav sorularının artacağı, konular üzerinde daha fazla detaya inileceği, sınav zamanının birkaç güne yayılacağı yönünde söylenen doğru yanlış bütün bilgiler kafa karışıklığına neden oldu. Ayrıca öğrenciler tarafından zaten zor olarak kabullenilen bir sistemin değişecek olması da; öğrencileri puanı istediği bölüme yetmese de alternatif bölümler için tercih yapmak durumunda bıraktı” diye konuştu.


ÖSS Yerleştirme sonuçları dikkate alındığında birçok öğrencinin şaşkın durumda olduğunu ifade eden Nemli “Bu şaşkınlık mutluluktan kaynaklı değil. Yerleştirilemeyenler, hiç beklemediği bölümü kazananlar, okul hayatına devam edip etmeme yönündeki kararsızlıklar. Bütün bu karasızlığın içinde kalan öğrencilere tavsiyemiz, değişecek sistemden ürktüğünüz için ve ayrıca evden uzaklaşabilmek, üniversiteli olabilmek, baskıdan kurtulabilmek amacıyla, yazdığınız ve kazandığınız bölümler gerçekten hoşlanmadığınız, yapabileceğinizi düşünmediğiniz bölümlerse hala bir şansınız var demektir. Değişecek sistem gözünüzü korkutmasın sonuçta bir sene boyunca yapacağınız şey değişmedi. Bundan öncede matematik, Türkçe, fen çalışıyordunuz, yine aynı şeyleri çalışacaksınız. Evden uzaklaşma, baskıdan kurtulma; bunlar da daha güzel bir gelecek uğruna 1 yıl daha ertelenebilir. Hedeflerinizden ve ideallerinizden vazgeçmeyin. Kendinize güvenin ve yola devam etmekten çekinmeyin” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 17:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?