5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Hayati Yazıcı Trabzon'da

Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında son günlerde gümrüklerde yaşanan sıkıntıların kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını söyledi.


Rize'de bir yakınının cenazesine katılmak için havayoluyla Trabzon'a gelen Bakan Yazıcı, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti. Gümrükçüoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyen Yazıcı, hükümetin parti ayırımı yapmadan bütün belediyelere yardım etmeyi sürdüreceğini anlattı.
Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Yazıcı, yeni Kabine'nin ülkeyi daha ileriye taşıyacağını belirterek şöyle konuştu: "Herkesin görev alanı belirlenmiştir. Arkadaşlarımız görev alanlarına odaklanmış durumda. İnşallah herkes yüksek performanslarıyla üzerine düşeni yapacaktır. Tempomuz durmadan devam edecek. Hep birlikte ülkemizi ileri taşıyacağız."
Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında son yıllarda gümrüklerde yaşanan sıkıntılarla ilgili konuşan Bakan Yazıcı, bu sıkıntıların kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını söyledi.


RUSYA FEDERASYONU HAKSIZ ENGELLEMELER YAPIYOR
Yazıcı, Rusya Federasyonu'nun uygulamasının haksız olduğunu ve bunu çözüme kavuşturmak için gerekli adımları attıklarını anlattı. Rusya ile 2008 yılı ortalarından bu yana gümrüklerde bir takım sıkıntılar yaşadıklarını belirten Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu sıkıntıyı giderme bağlamında bir takım anlaşmalar yaptık. Bu anlaşmalar her iki ülkenin iç hudutları bakımından onaylandı, yürürlüğe girdi. Ancak buna rağmen Rusya'nın çok haksız olarak bir engellemesi söz konusu. Rusya iki ülke arasında
ticareti belli firmalar üzerinden yapma gayreti içerisinde. Biz de bunu doğru bulmuyoruz. Bugüne kadar nasılsa, insanlar özgürce mallarını gümrüklerden geçirme mevzuatları gözetmek suretiyle işlemlerini nasıl icra ediyorsa, bundan sonra da aynı şekilde olması gerektiği kanısındayız. İnşallah Rusya'nın bu haksız uygulamasını büyük ölçüde gidereceğiz. Elbette bürokratik kadrolar arasında görüşmeler belli düzeyde. Siyasetçilerin arasındaki görüşmeler sorunu çözmüyorsa daha üst düzeyde yapılacak görüşmelerle
bu sorunu çözme çabası içindeyiz. Sayın Başbakanımız Sochi'deki görüşmelerde bu konuyu dile getirecek ve muhatabından çözüm isteyecektir."
Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, ziyaretin anısına Bakan Hayati Yazıcı'ya bir kemençe hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 14:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?