30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Hayrat'ı karıştıran iddia

TRABZON'un Hayrat İlçesi Kaymakamı Ercan Çiçek'in ilçede sık sık meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle, makamına çağırdığı bakım elemanlarını dövdüğü ileri sürüldü. İddiaları yalanlayan Kaymakam Ercan Çiçek, işçileri makamına çağırdığını ancak sadece uyardığını söyledi. İşçilerden Oktay Öztürk “Bana ‘Sen artist misin?’ diyerek tişörtümü yırttı'' derken, Özkan Yıldırım “Beni yakamdan tutup silkeledi ve duvara çarpmak istedi'' diye konuştu. İşçiler, Kaymakam'ı İçişleri Bakanlığı ve Valiliğe şikayet etti.

Olay geçen perşembe günü meydana geldi. İddialara göre, 2 yıldır sık sık elektrik kesilmesinden rahatsız olan ilçe halkının şikayetleri yoğunlaşıp, çarşamba gecesi de yaklaşık 20 kez elektrikler kesilince, Kaymakam Ercan Çiçek, bakım ekiplerinin şefini arayarak ertesi gün çalışanlarıyla birlikte makamına gelmelerini istedi. İşçilerin iddialarına göre Kaymakam Çiçek, makamında hakaret ettiği işçilerden birinin tişörtünü yırttı, birini yakasından silkeledi. Ekip şefinin başına ise iki kez vurdu. Çiçek, daha sonra şoförü aracılığıyla, tişörtü yırtılan Oktay Öztürk'e 35 YTL vermek istedi, kabul etmeyince de ertesi gün şantiyeye 3 yeni tişört yolladı. Kaymakam Çiçek'in, geçen çarşamba akşamı oynanan Türkiye- Macaristan milli maçını elektrik kesintileri nedeniyle izleyemeyince böyle bir davranış sergilediği iddia edildi.

Anadolu Elektrik firması adına TEDAŞ'a bağlı olarak bakım işlerini yapan ekibin şefi 48 yaşındaki Hamza Kurumehmetoğlu, olayı şöyle anlattı: “Kaymakam Bey çarşamba akşamı beni aradı ve ‘Yarın sabah ekibinle yanıma gel’ dedi. Ben önce elemanları yolladım. Ardından da kendim gittim. İçeri girdiğimde kendisine selam verdim. Selamımı almadı. Yanımda çalışan elemanlar da tek sıra ayakta bekliyorlardı. Bana, ‘Sen de yanlarına geç’ dedi. Ondan sonra ‘Burada çok elektrik kesintisi oluyor. Vatandaştan çok sayıda şikayet alıyorum’ dedi.

Cevap vermek istedim ama beni konuşturmadı. Yanımda bulunan arkadaşa, ‘Sen artist misin?’ diyerek yakasına sarılıp tişörtünü yırttı. Bana da ‘Sen şeflik yapamıyorsun. Bunları idare edemiyorsun. Buradan ya sen gideceksin ya ben gideceğim’ diyerek kafama iki kez vurdu. Daha sonra ‘İçinizde burada çalışmak istemeyen var mı?’ diye sordu. Bir arkadaşım ‘Var’ diye cevap verince onu iki eliyle sallayarak duvara doğru itti. Ben olayı ona anlatmak istediğimde bana ‘Sus lan’ diye hitap etti.'' Kaymakam Ercan Çiçek'in tişörtünü yırttığı iddia edilen 18 yaşındaki Oktay Öztürk ise “Kaymakam Bey'in odasına girdik. Sıraya geçmemizi istedi. Önce şefimize bağırdı, daha sonra ‘Siz artist misiniz lan?’ diyerek yakasından tuttuğu tişörtümü yırttı. Ben de bunun üzerine odasını terkettim. Daha sonra şoförünü peşimden yollayarak, ‘Tişörtün parası neyse verelim. Bu işi kapatın’ diye teklif getirdi. Ertesi gün de Hayrat TEDAŞ Müdürlüğü'ne benim adıma 3 tişört yollamış. Ben ilçe dışındaydım. Arkadaşlarım bunu kabul etmedi. Ben de Of Savcılığı'na gittim. Savcılık bana, ‘Bu olayın bizimle ilgisi yok. Valilik ve İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vermelisin’ dedi. Ben de bir dilekçe hazırlayarak gönderdim. İddia edildiği gibi milli maçla ilgili bir konuşma aramızda geçmedi'' diye konuştu.

Firmanın diğer çalışanı Özkan Yıldırım da “Kaymakam bey, ‘Burada çalışmak istemeyen var mı?’ diye sorunca, çalışmak istemediğimi söyledim. Ellerime vurdu. Yakamdan silkeleyip duvara vurmak istedi. ’Adamı ben sürdürürüm, ancak ben istersem gidersin’ dedi'' ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM YALANLADI
Hayrat Kaymakamı Ercan Çiçek ise TEDAŞ işçilerin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Şerefim üzerine yemin ederim ki böyle bir olay olmadı. 2 yıldır ilçede çok elektrik kesintisi oldu. Bazı günlerde elektrik kesintilerinin sayısı 50'ye ulaşıyordu. Bu konuda birçok yere yazı yazdık. Yazışmalarımız da hala devam ediyor. O akşam da yine çok elektrik kesintisi olunca ekibi ertesi sabah yanıma çağırdım. Makamıma geldiler. Bir ekip başı vardı. Yanında da 8- 10 kişilik gençlerden oluşan bir ekip. Halktan özellikle gençler konusunda çok şikayet alıyorduk. Altlarındaki arazi araçlarıyla ilçe merkezindeki caddede patinaj çektikleri, hız yaptıkları ihbarı geliyordu'' dedi.

Kaymakam Çiçek, önce bu konularda uyarılarını yaptıktan sonra elektrik kesintilerinin nedenini sorduğunu belirterek, “Devletin kendilerine malzeme vermediğini söylediler. Ben de onlara, ‘Jöleli saçlarınızdan, son moda yırtık kotlarınızdan anlaşıldığı kadarıyla trafoya bile çıkmamışsınız siz. Trafoya çıksanız üstünüz başınız böyle düzgün olmazdı. İmaj düşkünlüğünü bir kenara bırakın. Biz kamu görevi yapıyoruz. İşinizi hakkıyla yapın’ dedim. Sonra kamyoneti kimin kullandığını sordum. Hepsi sustular. Ben o ilçenin mülkü amiri olarak, makamımda kamyoneti kimin kullandığını öğrenemedim. Özel bir şirket ama kamu görevi yapıyorlar'' diye konuştu. Kaymakam Çiçek, olayın ardından İstanbul'da işçilerin bağlı olduğu Anadolu Elektrik firmasını arayarak müdürleri İbrahim Bey'le görüştüğünü de vurgulayarak, “Müdürleri bana ‘Onları işten atalım’ dedi. Ben de ‘Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem. Ama uyarın. Buradaki olaylardan da haberiniz olsun. Burası küçük yer. Öyle lastik öttürerek cddelerde dolaşmaları üzücü olaylara neden olabilir’ dedim'' dedi.

Kaymakam Çiçek, olayda kesinlikle dayak olmadığını ve işçilere elini bile sürmediğini belirterek, “Sert konuştuğumu kabul ediyorum. Ama ben o ilçenin mülki amiriyim. Madem vurdum, neden gidip doktor raporu almadılar. Benim vicdanım rahat. Mahkemeye başvuracağım. Bana bu iftirayı atanları mahkemeye vereceğim. Olayın milli maçla da ilgisi yoktur'' dedi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ise dilekçe üzerine Kaymakam Ercan Çiçek'i bugün makamına çağırarak bir süre görüştü. Vali Okutan konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 13:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?