4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Her müşteriye bir kitap

Trabzon’da bir markette başlatılan kampanyada, alışveriş yapan her müşteriye bir kitap hediye ediliyor.

Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın başlattığı ve Türkiye’de büyük ilgi gören ‘Okuyan Şehir Trabzon’ kampanyası, okullar, resmi daireler, dolmuşlar, işyerleri ve camilerde uygulanmış ve vatandaşlardan büyük destek görmüştü. Kampanyaya bir destek de Trabzon’un 3 No’lu Erdoğdu mahallesi Kuruçeşme mevkiindeki Akyüz Market’ten geldi. Market işletmecisi Barış Akyüz, ‘Okuyan şehir Trabzon’ kampanyasına destek amacıyla alışveriş yapan her müşteriye bir kitap hediye kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kampanyanın başlaması dolayısıyla yapılan etkinliğe Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Dörtyol Belde Belediye Başkanı Cevat Birinci ve çok sayıda kişi katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Okutan, Türkiye’nin değişik şehirlerinde okuma kampanyaları olduğunu fakat hiçbirinin Trabzon’daki kadar içten ve bu kadar çabuk kabul görmediğini söyledi. ‘Okuyan Şehir Trabzon’ kampanyasının Trabzon’un yapısına, geçmişine ve kültür birikimine denk düşen bir kampanya olduğunun altını çizen Vali Okutan, “Kitap kendini bilme işidir. Kendinden dünyaya bakma işidir. Şu anda camilerde, okullarda, resmi dairelerde, dolmuşlarda okuma faaliyeti var. Bu genç kardeşimizin kampanyaya katılımı da Trabzon’a yakışır bir davranış. ‘Okuyan Şehir Trabzon’ kampanyasına desteklerinden dolayı bütün Trabzonlulara teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise başlatılan kampanyayı överek şöyle konuştu: “Genç arkadaşımız insanların daha çok kitap okumasına destek olmak amacıyla değişik bir promosyon kampanyası başlattı. İnsanların bilgiye ulaşması için daha çok kitap okuması gerekiyor. Bu kampanyayı başlatan sayın Valimize ve bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Market işletmecisi Barış Akyüz ise 21. yüzyılda bilgiye ulaşmanın kitap okumaktan geçtiğini belirterek Vali Nuri Okutan’ın başlattığı ‘Okuyan Şehir Trabzon’ kampanyasının çok etkili ve ilkeli, örnek bir kampanya olduğunu söyledi. Akyüz, kampanyaya destek vermek amacıyla alışveriş yapan müşterilere kitap hediye ettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından marketten kitap almak için alışveriş yapan Vali Okutan, aldığı kuruyemişleri basın mensuplarına ve alışverişe gelen müşterilere dağıttı. Daha sonra Vali Okutan ve Belediye Başkanı Canalioğlu, alışveriş yapan müşterilerin aldığı hediye kitapları imzaladı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 15:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?