5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Her şey çocuklarımız için!

Trabzon Sürmene ilçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nca 'Risk Altındaki Yoksul, Öksüz, Yetim, Parçalanmış Aile Çocuklarını Destekleme Projesi" kapsamında çeşitli okullarda öğrenim gören öğrenciler Trabzon Valisi Recep Kızılcık'la yemekte biraraya geldi.


Vali Kızılcık, yemekte öğrencilerle bol bol sohbet ederken, daha sonra kendilerine kitap hediye etti. Vali Kızılcık burada yaptığı konuşmada, projenin çocukların kimsesizlik hislerinin ortadan kaldırılmasına yönelik olduğuna dikkat çekerek onlarında normal çocuklar gibi yaşama hakları olduğunu söyledi. Proje kapsamında öğrencilerin Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerine gezeceklerini ifade eden Vali Kızılcık "Bu çocuklar hiç bir zaman yalnız değildirler. Devlet olarak her zaman onların yayında olduğumuzu belirtmek isterim. Onların da normal çocuklar gibi hakları olduğunu düşünüyorum. Proje kapsamında burada hem kendileriyle yemek yemek hem de sohbet etmek için biraya geldik" dedi.


Sürmene Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nca Risk Altında Yoksul Öksüz Yetim Parçalanmış Aile Çocuklarını Destekeleme Projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrenim gören 95 öğrenci için Başbakanlık SYDV Genel Müdürlüğü'nde vakfa toplam 77 bin 500 TL kaynak aktarıldı. Bu kaynakla risk altındaki çocuklar için yiyecek ihtiyaçlarını, temizlik malzemesi ihtiyaçları, baketbol kursu, psikolojik tedavi ücretleri ve kültürel faaliyetlerinde kullanılacak. Bahse konu öğrenciler için yiyecek malzemeleri ve temizlik malzemeleri ihtiyaçları için 500'er TL'lik malzemeler alınarak 95 öğrenciye ayni yardım yapıldığı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 15:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?