30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Heyelan sonrası büyük üzüntü yaşanıyor

Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'nde dün meydana gelen heyelanda yıkılan evin altında kalan 2 kardeşin ölümünün ardından köyde büyük üzüntü yaşanıyor. 

Heyelanda 2 oğlunu kaybeden ancak kendisi yaralı olarak kurtarılan baba Hayri Baltürk gözyaşı dökerken, yakınlarının feryatları ise yürekleri dağladı. Yaşanan heyelandan yaralı olarak kurtulan dede Mustafa Kemal Baltürk ise büyük şok yaşarken hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Kapının önünde durduğu sırada toprağın evin üzerine geldiğini kaydeden dede Baltürk, "Hiçbir şey hatırlamıyorum. Kapının önünde duruyordum. Her şey bir anda oldu. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi. 

Heyelanda 2 kardeşini kaybeden Mustafa Baltürk ise "İçeride arkadaşımla birlikteydim. Birden duvarın çatlamasını duydum. Kapıyı açtım. Kapıyı açana kadar duvar üstümüze çöktü. Ben kurtulmayı başardım. Sonrasında içeride kardeşlerimin öldüğünü duydum" diye konuştu.
Olayın görgü tanıklarından Muhammet Baştan isimli köylü ise "Ben karşı yamaçtan heyelanı dürbünle gördüm. Evin yıkıldığını sonradan gördüm. Kadınlar vardı. Sağa sola kaçıyorlardı" şeklinde konuştu. Baltürk ailesinin komşuları ise 1-2 gün önce heyelan olabileceği yönünde aileyle konuştuklarını ancak kötü sonun önüne geçemediklerini söyledi. 

İlçenin Deregözü Köyü'nde dün saat 14.30 sıralarında meydana gelen heyelanda Mustafa Kemal Baltürk'e ait ev yıkılmış, yıkılan evde enkaz altında kalan Rıdvan Baltürk (12) yaralı olarak kaldırıldığı Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybederken, 8 aylık kardeşi Uğurkan Baltürk de ise enkaz altında kalarak ölmüştü. Heyelanda toprak altında kalan Mustafa Kemal Baltürk (55), Hayri Baltürk (35), Mustafa Baltürk (12) Yakup Baltürk ve Yakup Baştan isimli çocuk vatandaşlar tarafından göçük altından çıkarılarak kurtarılmıştı. Enkaz altında kalan 8 aylık Uğurkan Baltürk'ün cesedi, dün gece saat 23.30 sıralarında Sivil Savunma ekipleri tarafından çıkartılmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2007 Pazar 16:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?