5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

'Hiç bir oyuncu mutsuz değil'

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, yeni bir takım olduklarını ve halen daha bazı değişimleri sürdürdüklerini belirterek, takım içerisinde yer alan hiçbir oyuncunun mutsuz olmadığını söyledi.


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kulübün resmi internet sitesine gündeme yönelik konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'un henüz yeni kurulmuş bir kadroya sahip olduğunu belirten Yanal, "Kısa dönemde hem bu değişimi hem de yarışmayı birlikte götürmek zorundaydık. Bunun için sağlıklı bir ortama ihtiyaç vardı. Öncelikle bu sağlıklı ortam yönetim kurulumuz tarafından oluşturuldu. Katılan oyuncularımız da bu ortamda sergiledikleri karakterle olgunlaşma sürecine önemli katkılarda
bulundular. Başta da söylediğim gibi biz yeni bir takımız ve halen bazı değişimleri sürdürüyoruz" dedi Yanal, takımın tecrübeli oyuncularının, başta kaptan Hüseyin olmak üzere Song, Yattara, Egemen ve Tolga'nın genç oyuncuların deneyim kazanmaları ve takım olmaları yönünde gösterdikleri yüksek katkının bugün yaşanan tablonun en önemli sebepleri arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.
Yıllardır özlenen ve beklenen iskeleti kurduklarını ifade eden Yanal, kendilerini en çok sevindiren camianın ve taraftarların bu kadroyu destekleyip, sevmeleri olduğunu söyledi. Yanal, bunun en büyük nedeninin de takım kurulurken herkesin asgari müşterekte mutabakata varması, fikir birliği içerisinde olduğu oyuncuların kadroya dahil edilmesi olduğunu belirterek, "Bugüne kadar gelinen noktada yapmak isteyip de yapamadıkları ya da yapma gücü olmasına rağmen gerçekleştiremedikleri konular da oldu.
Gördüğümüz destek bugünkünden daha iyisini yapabileceğimizin inancını verdi, güvenini aşıladı. Önümüzdeki süreçte çok daha iyi performansla sezon sonunda umut ettiğimiz sonuçlara ulaşacağımızın güvencesi oldu" ifadelerini kullandı. Teknik anlamda çok ciddi bir organizasyonla çalıştıklarını belirten Yanal, şöyle konuştu:
"Oyuncularımızın tüm kişisel verileri değerlendirilip analiz ediliyor ve çalışmalara yansıtılıyor. Takım olarak da oyun felsefemizde eldeki kadronun gücü ve yeterliliği analiz ediliyor ve depolanıyor. Tüm bu veriler oyuncularımızla paylaşılıyor. Daha nasıl verimli oluruz sorusunun cevabı birlikte aranıyor. Futbolcularımız organizasyona eksiksiz katılıyorlar. Kendi aralarındaki yönetim biçimi demokratik ve eşitlik ilkesine dayalı olarak yürütülüyor. Herkesin birbirine sevgisi ve saygısı var. Aradaki
iletişimi kuran tecrübeli oyuncuların katkısı, bizim oyuncularla olan ilişkilerimiz son derece net ve sağlıklı. Futbolcularımızın her biri kulübün, teknik heyetin ve futbolun kurallarına bağlı davranıyorlar. Bu da işimizi kolaylaştırıyor"


Kurum içerisinde tüm birimlerin kulübe katkı sağlamak için son derece ciddi bir mesai harcadığını dile getiren Yanal, "Gerek futbolcular gerekse de teknik ve idari personel günlük yaşamlarının büyük bölümünü işyerimiz olan ofislerde ve çalışma alanlarında geçiriyoruz. Bugün geldiğimiz noktada bizimle birlikte olan bütün arkadaşların mesaisinin katkısı ve emeği oldukça yüksek. Öyle ki kulüpte çalışan bütün personelin günlük yaşamının içerisinde bu durum mesai saatlerinin dışındaki bölüme de yansıyor.


Herkes ailesinden çok Trabzonspor'la vakit geçirme fedakarlığını severek yapıyor. Bizim kulübümüzde simgeleşen slogan, 'Her şey Trabzonspor için' mesajıdır. Bu da doğal olarak verimi fazlasıyla artırıyor. Yaratılan güzel, sağlıklı ve hijyenik ortam başarı için tüm olanakları sunuyor" dedi.
Takımda hiçbir oyuncunun mutsuz olmadığını belirten Yanal, "Trabzonspor kadrosu içerisinde bulunan hiçbir oyuncu mutsuz değil. Hepimiz oyuncularımızın mutsuz olmasını sağlayacak ortamı yaratmamaya büyük özen gösteriyoruz. Buna müsaade etmiyoruz. Zaman zaman medyada çıkan olumsuz düşünce ve görüşler olsa da bunların hepsi bizim kadromuza çok uzak. Oyuncularımızın gerçekten mutlu bir ortamda yaşadıklarını, yaptıkları işten keyif aldıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hepsinin bu mutlu ve keyifli görünüşleri performanslarına da yansıyor. Dileğimiz bu yapının daha da sağlıklı bir şekilde ileriye taşınmasıdır" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 15:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?