30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Hilal, Fair Play ödülünü aldı

2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülünü almaya hak kazanan Trabzonlu 12 yaşındaki genç atlet Hilal Çoşkuner, Paris'te düzenlenen törenle ödülünü aldı.

2006 yılında düzenlenen Trabzon Kros İl Birinciliği yarışmalarında, yere düşen rakibine yardım etmek için yarışı bırakan ve bu nedenle de Pierre de Coubertin Fair Play Ödülü'ne layık görülen Hilal Coşkuner, bugün Paris'te düzenlenen törenle ödülünü aldı. Davranış, kariyer ve iletişim olmak üzere üç kategoride verilen ödüller arasında en önemli ödül olarak kabul edilen davranış ödülünü kazanan Hilal Coşkuner, alkışlar arasında ödülünü UNESCO Genel Direktörü Koichiro Matsuura'nın elinden aldı.

Hilal'e ödülünü alırken Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar eşlik etti. Ödül törenin ardından Hilal'in babası Yılmaz ve annesi Birsen Coşkuner, kızlarıyla gurur duyduklarını ve çok mutlu olduklarını söylediler.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar ise ödül törenine Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Tohay Bayatlı'nın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığını kaydetti. Öte yandan, aynı ödülü Türkiye'den 1983 yılında İsmet Karababa isimli sporcu kazanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 11:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?