30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Hilal milli atlet olmak istiyor

Fransa'nın başkenti Paris'te, 2006 Dünya Fair Play Pierre de Courbertin büyük ödülünü alan Trabzonlu 12 yaşındaki genç atlet Hilal Coşkuner, artık birincilik ödülleri alıp milli olmak istediğini söyledi.

Trabzon'da düzenlenen atletizm yarışmasında rakibine karşı yaptığı centilmence davranış sonrasında Dünya Fair Play ödülüne layık görülen Trabzonspor Kulübü sporcusu Hilal Coşkuner, Paris'te ödülünü aldıktan sonra döndüğü kentte, antrenörü Zekeriya Üçüncü ile birlikte Hüseyin Avni Aker Stadı'nda çalışmalara başladı

Genç atlet, atletizm müsabakasında yaptığı davranış sonrasında birçok ödül aldığını ve en son Dünya Fair Play ödülünü almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Birçok ödül törenine gittiğini ve hep kameraların önünde olmaktan sıkıldığını dile getiren Coşkuner, “Paris'e bile ödül almaya gitmek istemiyordum, ama gidince de dönmek istemedim. Disneyland'ı gezdim. Dünyanın en ünlü eğlence yerlerinden biriymiş. Hız trenine bindim, korku tünelinden geçtim, ama kimseye korku tünelinden geçmeyi tavsiye etmiyorum” dedi.

İki yıldır atletizmle uğraştığını ve çok fazla yarışma imkanı bulamadığını dile getiren Coşkuner, şöyle devam etti:
“Bugüne kadar 3 yarışmaya katıldım. Birincilik elde edeceğim yarışmada yere düşen arkadaşıma yardım etmek için yarışı bıraktım. O yarışmadan sonrada başka bir yarışmaya katılmadım. Şimdi önümüzde bu ayın 26'sında Ankara'da bir yarışma var. Oraya hazırlanıyorum. İdmanlarımı aksatmayarak derece yapacağım. Artık birincilik ödülleri almak ve milli bir atlet olmak istiyorum. İdmanlarımı aksattım, ama gücümden bir şey kaybetmedim. Ömrümün sonuna kadar bu sporu bırakmayacağım.”

Hilal, artık daha göz önünde olmak istemediğini kaydederek, “Çok etkileniyorum. Bazen ağladığım dahi oluyor. Hep basın önünde olduğum için de bazen arkadaşlarımla kötü oluyorum. Gerçi şimdi aramız düzeldi. Bundan sonra spor yapmak ve iyi dereceler elde etmek istiyorum” diye konuştu.

ANTRENÖRÜNÜN GÖRÜŞÜ

Trabzonspor Atletizm Antrenörü Zekeriya Üçüncü de Hilal'in 2005 yılında atletizme başladığını belirterek, “Kendisi yetenekli bir sporcu. Her sporcumuza olduğu gibi ona da centilmenliği anlattık. Kendisi davranışıyla bizi gururlandırdı” dedi.

Hilal'in hep basın ve medya önünde yer aldığını kaydeden Üçüncü, “ 2006 Aralık ayından sonra ödül töreninden ödül törenine koştu, antrenmanları aksattı. Artık antrenmanlarda koşması gerekiyor. Çünkü başarılı olacağını biliyoruz. Onu Trabzon'da yapılacak 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ne hazırlıyoruz. Dünya Fair Play büyük ödülünü almış sporcumuzu, başarılarıyla da dünyaya duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

Hilal'in şu anda performansının düşük olduğunu belirten Üçüncü, “İdmanlarının 3'te 1'ini yapabildi. Atletizmde süreklilik çok önemli. Ara verdiği zaman performansını etkiliyor, ama bu açığı kapatmamız mümkün. Daha 12 yaşında ve önünde zaman var. Hep ödül törenlerine gitti. Şımartıldı ve rahatsız olduk, ama şimdi psikolojisini düzelttik. Kendisiyle de konuştum. 'Sen bu ödülü kazandın örnek oldun. Eğer spora devam etmezsen anlamı kalmaz' dedik. Şimdi kendisinden başarılar bekliyoruz.”

ÖDÜLÜ GETİREN DAVRANIŞ

Trabzon'da geçen yıl düzenlenen okullar arası kros yarışmasında birinci olmak üzereyken arkasındaki rakibinin düşmesi üzerine yarışı bırakıp rakibine yardım eden 12 yaşındaki Hilal Coşkuner, yarışmada dereceye girememişti.
Trabzonspor Kulübü'nün sporcusu olan 24 Şubat İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Coşkuner, sergilediği bu davranış nedeniyle takdir toplarken, başta Dünya Fair Play ödülü olmak üzere birçok ödül almıştı.

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 14:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?