30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Hırsızlık anı kameralara yansıdı

Trabzon'da, bir iş yerinden 2 dizüstü bilgisayar çalan üç kişiden ikisi polis tarafından yakalandı.

Olay, Trabzon'un en işlek caddelerinden Uzun Sokakta kırtasiye ve teknolojik cihaz satan bir iş yerinde meydana geldi. İş yerine giren 3 kişi, müşterilerin iş yerinde bulunduğu sırada etrafı kontrol ettikten sonra raflarda bulunan 2 dizüstü bilgisayarı yanlarında getirdikleri sırt çantasına koyarak kayıplara karıştı.

Hırsızlık anı iş yerindeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, yaklaşık 10 dakika sonra bilgisayarların yerinde olmadığını gören iş yeri çalışanları durumu polise bildirdi. Güvenlik kamerası görüntülerini seyreden polis, olayın şüphelisi 3 kişiden İskender O. ile Hasan G.'yi yakaladı. Kaçak üçüncü şahsın aranmasına devam ediliyor. İskender O. ve Hasan G. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİSİMİZ BAŞARILI

Hırsızlık olayının gerçekleştiği mağazanın müdürü Murat Kaya, müşteri görünümünde mağazaya giren 3 kişinin personelin bir anlık dalgınlığından istifade ederek vitrindeki 2 dizüstü bilgisayarı çaldığını söyledi. Olayı 10 dakika içinde farkederek polise bildirdiklerini belirten Murat Kaya, "13 ayrı yerdeki kamera görüntüleri sayesinde polis şüphelileri tespit etti ve 2 saat sonra yakaladı. Çalınan 3 bin YTL değerindeki dizüstü bilgisayarlarımızı geri aldık. Polisin başarısı sonucu bilgisayarlarımıza kavuştuk" dedi.

Öte yandan, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, son bir hafta içerisinde 3 ayrı hırsızlık olayına karışan 6 kişiyi yakaladı. Bunlardan 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 11:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?