30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Hisoğlu davası başladı

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanvekili Haydar Hisoğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ağabeyinin yargılanmasına başlandı.

Trabzon'un Arsin ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaklaşık 5 ay önce TTB Meclis Başkanvekili kardeşi Haydar Hisoğlu'nu silahla öldürdüğü, diğer kardeşi Turan Hisoğlu'nu da yaraladığı iddasıyla tutuklanan ağabey İsmail Hisoğlu'nun yargılanmasına başlandı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık İsmail Hisoğlu hazır bulundu. Hakkında 'yakın akrabasını tasarlayarak öldürmek ve öldürmeye teşebbüs' suçlarından dava açılan şahıs, kardeşi Haydar Hisoğlu ile geçmişte ortağı oldukları fabrikanın yaklaşık 10 yıl önce iflas etmesinden sonra fabrika borçlarının ödenmesi ve daha önce edindikleri mallarla ilgili aralarında sorun bulunduğunu belirterek olay günü kardeşi Haydar Hisoğlu ile tartıştıklarını ifade etti.

Sanık İsmail Hisoğlu, ifadesinde, "Olay günü Haydar bana 'Nereye gidiyorsun?' dedi. Ben de 'Eve gidiyorum, ne var?' dedim. 'Sen buraya neden geldin?' dedi. Ben de 'Evime geldim' dedim. Biz böyle münakaşa ederken Turan yukarıdan aşağıya doğru geliyordu. Haydar arabayı 2 metre aşağı doğru bana yaklaştırdı. Turan birşeyler söylüyordu ancak benim dikkatim ve gözlemim Haydar'a yönelik idi. Haydar 3 metre kadar arabayı aşağı çekti. Elini beline attı ve silahını çekti. Fakat elindeki silahı havada kaldı, ben de o arada belimden silahımı çektim. Haydar'a doğru ateş ettim, kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Haydar hareket halinde idi. Ben de elimdeki tabanca ile hareket halinde olan Haydar'a ateş ediyordum. Haydar, Turan'ın yanına gelince Haydar'a yönelik ateş ettiğim mermilerden biri Turan'a denk gelmiş. Ben Turan'ı hedef alarak ateş etmedim. Turan'ın isabet aldığını görünce moralim bozuldu. Haydar o sırada duvardan atladı. Bende oradan uzaklaştım. Sonra polise teslim oldum" dedi.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, sanık İsmail Hisoğlu'nun Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi psikiyatri bölümüne sevk edilip muayeneden geçirilmesine, ayrıca olay tarihinde ve öncesinde TCK'nın 32/ 1-2 maddelerinde düzenlenen işlediği iddia edilen 'kasten kardeşini öldürme, öldürmeye teşebbüs' suçlarına bağlı olarak bu fiiller ile davranışlarını yönlendirme yeteneğinde önemli derecede azalmaya yol açan tamamen veya kısmen ceza ehliyetini ortadan kaldıran bir akıl hastalığı olup olmadığının tespit edilmesi ve bu konuda müşahadenin gerekli olup olmadığı konusunda ön rapor istenmesi ve dinlenmeyen tanıkların da dinlenmesi için duruşmayı 15 Kasım 2007 tarihine erteledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 10:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?