5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Hrvoje Cale emin konuştu!

Trabzonspor'un Hırvat savunma oyuncusu Hrvoje Cale, ligde kalan 7 maçtan galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini belirterek, şampiyonluk şanslarının devam ettiğini, bu olmasa da Avrupa Kupaları'na katılmak zorunda olduklarını söyledi.

Cale, Gençlerbirliği karşısında işi ciddiye alıp sahadan galip ayrılmak istediklerini belirtti.
Trabzonspor'un Hırvat savunma oyuncusu Hrvoje Cale, Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerinden Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu evi ziyaret ederek, Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Kanuni Sultan Süleyman'ın evinin önünde top oynayan, çocuklarla bir süre kolbastı oynayan Cale, çok mutlu bir insan olduğunu belirterek, "Çünkü şu anda ihtiyacım olan her şeye sahibim. Çok iyi bir ailem, kız arkadaşım ve takım arkadaşlarım var. Sürekli oynuyorum. Neye ihtiyacım varsa hepsine
sahibim. Üstelik 3 gün önce gol attım. Milli Takım'a davet ediliyorum. Böyle olunca benden mutlusu yok" dedi.
Ligin bitmesine 7 hafta kaldığını hatırlatan Cale, "Bu süreçte önümüzdeki takımları yakalayabiliriz. Çünkü ligde her takım birbirini yenebiliyor. Sivasspor, bize oranla 6 puanlık bir avantaja sahip. Ama hem Sivasspor hem de Beşiktaş kaybedebilir. Kısacası şampiyonluk şansımız devam ediyor. Ama kalan tüm maçları kazanmalıyız. Zor gözükse de bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Şampiyonluk olmazsa da Avrupa Kupaları'na katılmak zorundayız" ifadelerini kullandı.
Önlerinde oynayacakları Gençlerbirliği maçının zor olacağını belirten Hırvat futbolcu, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Ligin ilk yarısında Ankara'daki maçta rakibimizi 1-0 mağlup edebilmiştik. Bu müsabakayı çok ciddiye alıp işimizi sıkı tutmalıyız. Çünkü ondan sonraki hafta Sivasspor ile karşılaşacağız" dedi.

"YAŞADIĞIMIZ KÖTÜ DÖNEME KÜÇÜK ÇAPLI KRİZ DİYEBİLİRİZ"
Bordo-mavili takımda son haftalarda bir düşüş yaşandığını dile getiren Cale, "Bunun nedenlerinden birincisi şanssızlık. Çok talihsiz maçlar oynadık. İkincisi ise işlevsellikten ve verimden uzak maçlar çıkartmamız. Yakaladığımız pozisyonların tamamını değil yüzde ellisini gole çevirebilsek o bahsettiğimiz maçların hepsini 2-0 kazanabilirdik. Yaşadığımız bu döneme küçük çaplı bir kriz diyebiliriz" diye konuştu.
Yeni bir takım olduklarını, ama son haftalarda takımdaki düşüşe anlam veremediğini dile getiren Cale, "Takım içindeki her oyuncuya az ya da çok gol fırsatı geldiğini düşünüyorum. Fakat çok ciddi bir konsantrasyon problemi yaşadık. Bu nedenle de önemli puan kayıpları oldu. Bedelini de ödedik. Ama biz bu sezonda başında yeni kurulduk ve ilk defa birlikte oynuyoruz. Genel duruma baktığımızda aldığımız sonuçların iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ama son haftalardaki düşüşün nedenini tam olarak kestiremiyorum"
dedi.
Hacettepe maçını kazandıkları için çok mutlu olduklarını vurgulayan Cale, "Bu maçta yaşanan oyuncu değişiklikleri tamamen hocamızın takdiri. O nedenle karara saygı duymalıyız. O, takım için en iyisini düşünüyordur. Nihayetinde 23 oyuncu var. Bu oyuncuların her biri diğerinin yerini doldurabilecek kapasitede. Türkiye'de her maç zor. Bunu bir kez daha gördük. İkinci golü atana kadar karşımızdaki takım sonuncu olsa da zorlandık. İlk yarıda pozisyon yakaladılar. 3-0 geriye düşmelerine rağmen sürekli gol
aradılar. O nedenle bu ligde her zaman yüzde yüz performansla oynamak zorundayız. Yoksa çok ciddi zorluklarla karşılaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"GOL ATTIĞIM İÇİN RAHATLADIM"
Trabzonspor'da ilk golünü attığını ifade eden Cale, "Attığım gol sonrası çok büyük bir mutluluk ve rahatlama oldu bende. Çünkü bundan önce 5-6 net pozisyona girip değerlendirememiştim. Özellikle Fenerbahçe maçında kaçırdıklarım hala aklımdan çıkmıyor. Şimdi daha rahatım" açıklamasında bulundu.
Hırvatistan Milli Takımı'na davet edilmenin güzel olduğunu belirten Cale, "Oraya gittiğimde ailem ve arkadaşlarımla görüşüyorum. Hepsinden öte milli takım forması giyiyorum. Fakat şu anda önümüzde zor maçlar var. İçeride Ukrayna'yı yenip sonra Belarus deplasmanına gitmek istiyoruz. Ardından İngiltere ve Kazakistan ile oynayacağız. Bu maçlardan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. İngiltere ile Londra'da oynayacağımız maç benim için önemli. Onları orada yenebiliriz. Umarım orada olabilirim" diye konuştu.
Trabzonspor'un Hırvatistan'da tanındığını belirten Cale, "Hırvatistan'da Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş tanınıyor. Bunun haricinde ben de şehirden bahsediyorum. Arkadaşlarım sürekli burayla ilgili sorular soruyorlar. Türkiye'nin beni şaşırtacak kadar iyi bir futbol ülkesi olduğunu onlara söylüyorum. Dolu tribünler önünde sıkı maçlar oynuyoruz. Yani kendinizi bir futbolcu olarak hissetmeniz için her türlü koşulun olduğunu anlatıyorum" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 12:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?