5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Hüseyin Pur TTSO ziyaret etti

İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Bahman Hüseyin Pur, Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da artırılması gerektiğini belirterek “Biz her şeyi Türkiye’den almak isteriz” dedi.


Büyükelçi Pur, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek Türk-İran İş Konseyi Başkanı ve TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren ve oda üyeleriyle görüştü.


Türk-İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy, 2006 yılı sonuna kadar İstanbul Başkonsolosu olan Pur’un Türkiye’ye büyükelçi olarak atanmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek bunun Türkiye-İran ilişkilerine olumlu katkılarının olacağını söyledi. Ulusoy, Türkiye’den İran’a yapılan ticarette ve sınır kapılarında karşılaşılan zorlukların giderilmesi için Büyükelçi Pur’dan yardım istedi.
Türkiye’ye büyükelçi olarak atandığında ‘Memleketime geldim’ diyerek büyük sevinç yaşadığını dile getiren Büyükelçi Pur, çok eski bir tarihi olan Türk-İran ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için çalışacağını kaydetti. İki ülke arasıdaki ticaret hacminin önümüzdeki birkaç yıl içinde 20 milyar dolar seviyesine çıkartılması gerektiğini ifade eden Büyükelçi Bahman Hüseyin Pur, bu ticarette bir liman kenti olan Trabzon’un çok özel bir yeri olduğunu vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?