30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Hüseyin ve Ayman cezalı!

Turkcell Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da Hüseyin ve Ayman şoku yaşanıyor.

Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında oynanan olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçında Hüseyin ve Ayman'ın gördükleri sarı kartların Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından tescil edilmesi ve son olarak Konyaspor maçında birer sarı kart gören her iki oyuncu, 4 sarı kart ile cezalı duruma düşerek, Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek.

Turkcell Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bu maç sabah saatlerinde Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçak ile İstanbul'a gitti. Bordo-mavili kafilede 22 futbolcu yer alırken, Jefferson, Ufukhan, Jabi ile sarı kart cezalısı olan Ayman, sakat olan Ersen Martin ve Musa Büyük kafilede yer almazken, kart cezalısı olan takım kaptanı Hüseyin Çimşir ise takımla birlikte İstanbul'a gitti.

Hüseyin Çimşir ve Ayman Abdelaziz'in durumlarıyla ilgili olarak havaalanında İstanbul'a hareket etmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Profesyonel İşler Sorumlusu Caner Çuvalcıoğlu, Turkcell Süper Lig'in 1. haftasında oynanan ve tescil edilemeyen Trabzonspor-Sivasspor maçında hem takım kaptanı Hüseyin hem de Ayman'ın birer sarı kart gördüklerini belirterek, "Talimatlar gereği 4 sarı kart gören oyuncular cezalı duruma düşüyorlar. Diğer maçlarda gördükleri kartlarla birlikte Konyaspor maçında gördükleri son sarı kart ile her iki oyuncunun 4 sarı kart oldu. Bizde Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) 'Trabzonspor-Sivasspor maçının sonucunu tescil etmediniz ama bu kartların geçerli olup olmadığı konusunda bize bilgi verirseniz. Ona göre oyuncularımızın ceza durumunu değerlendireceğiz' diye bir yazı yazdık. Dün akşam itibari ile TFF, Sivasspor maçında görülen kartların geçerli olduğu bildiren bir yazı gönderdi. Dolayısıyla oyuncularımız da 4 sarı kart ile cezalı duruma düştüler" dedi.

"Hüseyin ve Ayman'ın gördükleri sarı kartların tescil edilmesiyle birlikte Trabzonspor-Sivasspor maçının tescil edildiği anlamına gelir mi?" şeklindeki soruya ise Çuvalcıoğlu, "Bu Trabzonspor-Sivasspor maçının tescil edildiği anlamına gelmez. Bu farklı bir durum. Tahkim Kurulu'nun TFF kararını bozarken ki uygulaması maçın tekrar oynanmasına engel olmak adınaydı. Bu şartlarda müsabaka ya Trabzonspor lehine ya da Sivasspor lehine tescil edilecektir. TFF tarafından dolayısıyla o müsabakada görülen kartların geçerli sayılması gayet doğal. Bundan sonra TFF müsabakanın sonucunu tescil edecek başka seçeneği kalmadı. Ya Trabzonspor ya da Sivasspor lehine tescil edilecek" diye konuştu.

Caner Çuvalcıoğlu, Trabzonspor-Sivasspor maçında son dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçiren Ersen Martin'in golünün ise müsabaka Trabzonspor lehine tescil edilmesi durumunda sayılabileceğini belirtti. Müsabakanın Sivasspor lehine sonuçlanması durumunda ise golün silineceğini ifade etti.

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut ise yaptığı açıklamada, Konyaspor karşısında galibiyet alarak 3 hafta aradan sonra iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Kasımpaşa karşısında iyi bir oyun sergileyerek, sahadan 3 puan ile ayrılmak istiyoruz. Lig çok zor, herkes herkesi yenebilecek kapasitede, Kasımpaşa maçı da zor olacak. Hocaları değişti. Maça daha farklı hazırlanacaklar. Sonuçta biz elimizden geleni yaparak, 3 puanı alıp Trabzon'a döneriz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 13:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?