30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

İkiye bölünen araçtan sağ çıktılar

Trabzon'da bugün meydana gelen 5 araçlı zincirleme trafik kazasında 4 kişi hafif şekilde yaralanırken, biri Alman uyruklu 2 kişinin ortadan ikiye bölünen araçtan sağ kurtulması dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon'dan Rize istikametine gitmekte olan Mustafa Günaydın yönetimindeki 34 DGS 22 plakalı BMW marka otomobil, Karadeniz Sahil Yolu Çimento Fabrikası karşısında aynı istikamette seyreden Şaban Küçükusta (31) yönetimindeki 61 DE 771 plakalı Trabzon Belediyesi'ne ait çöp toplama kamyonunu sağ taraftan geçmek isterken kamyona çarptı. Bu sırada çöp kamyonunu sollamaya çalışan Temel Değerli yönetimindeki 61 KE 732 plakalı kamyon da çöp kamyonuna çarptı ve çarpmanın etkisiyle orta refüjü aşarak karşı şeride geçti.

Kamyon yaklaşık 100 metre ilerleyerek durabilirken bu sırada karşı şeritten başka bir araç gelmemesi ise muhtemel bir faciayı önledi. Çöp toplama kamyonunun altında kalan ve yaklaşık 50 metre sürüklenen 34 DGS 22 plakalı BMW marka otomobil ise ortadan ikiye bölündü. Kazada BMW araçta bulunan sürücü Mustafa Günaydın ile Alman uyruklu arkadaşı Manuel Johannes Schmuker (27) ise hafif şekilde yaralanırken, kaldırıldıkları Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Aynı kazada hafif şekilde yaralanan çöp toplama kamyonunun sürücüsü Şaban Küçükusta ile yanında bulunan görevli Sami Erdoğan da Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Öte yandan, meydana gelen kaza sonrası yola yayılan cam ve araçlardan kopan parçalara çarpmamak için yavaşlayan 61 DV 196 plakalı otomobil ile Trabzon Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Mithat Kerimaslan yönetimindeki 61 DD 747 plakalı otomobil de kazaya karıştı. Bu iki otomobilde bulunanlar kazayı yara almadan atlattı. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 13:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?