2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

İl genel meclis toplantısı yapıldı

Genel Meclisi (İGM) Kasım Ayı Olağan Toplantısı, İl Özel İdaresi (İÖİ) Meclis Salonu’nda Vali Hüseyin Yavuzdemir başkanlığında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yavuzdemir, İl Özel İdaresi’nin hizmet alımlarında 6 milyarı lirayı aşan alımların ihaleyle yapılmasının işleri geciktirdiğini ve vakit kaybına neden olduğunu belirterek, hizmet alımlarında merkezin taşraya güvenmesi gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresi’nin kaynaklarının kullanımında temel hizmetleri hiç almamış yerleşimlere öncelik vereceklerini kaydeden Yavuzdemir, "21. asırda henüz stabilize vasıflı bir yolu dahi olmayan köylerimizin bulunması, bir kısmının içme sularının yeteriz olması bizleri derinden üzmektedir. Çalışmalarımızda halkın ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçlar bizim önceliğimiz olacaktır. Bizim lükse harcayacak paramız yoktur. Bu nedenle kaynaklarımız tasarruflu kullanmak ve kırsal kesimin ihtiyaçlarını gidermek asli görevimiz olacaktır. Doğu Karadeniz’in incisi şirin ilimiz Trabzon’da yaşayan insanlarımız, hizmetin en iyisine ve kalitelisine layıktır" diye konuştu.
Yapılacak işlerin doğru dürüst yapılmasını isteyen ve bunun da takipçisi olacaklarının altını çizen Yavuzdemir, "Yapılacak işlerin doğru, dürüst ve eksiksiz yapılmasını istiyoruz. Bunların da takipçisi olacağız. Tamamlandığı zaman çalışmayan bir köy içme suyu şebekesi ya da yapıldıktan sonra kısa sürede bozulan asfalt ve beton yol istemiyorum. Yapıyorsak en iyisini yapacağız. Bu insanların hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Kamu İhale Yasası’nda yapılan değişiklikten sonra müteahhitler aldıkları işleri en kısa zamanda ve tam anlamıyla yaparak teslim etmek zorundadırlar. Aksi halde bir daha iş alma olanakları bulunmamaktadır. Avrupa Birliği’nin (AB) kapısını çalan ülkemizde artık biz de ilimizde Avrupa standartlarında iş yapalım istiyoruz. Bu konuda toplumun her kesiminden destek bekliyorum" şeklinde konuştu.
İlk kez katıldığı İl Genel Meclisi toplantısında, meclis üyelerine seslenen Yavuzdemir, şunları söyledi:

"Mecliste görev yapan üyeler halkın temsilcileri olduğunu ve bu nedenle bu insanlara hizmetten başka düşünceleri olmaması gerektiğini bilmeli. Siyaseti sizi seçerek buraya gönderen insanlara hizmet için yapmalısınız. Yoksa kişisel menfaat peşinde koşmanın bir yararı olmadığı açıktır. Hep birlikte Trabzon’a hizmet edelim ve kırsal kesimde yaşayan insanlarımızın yol, su, eğitim, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için el ve gönül birliği edelim."

Konuşmanın ardından İl Genel Meclisi’nin bir önceki oturuma ait tutanak özetleri okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

trabzon
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 18:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?