1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

İl Genel Meclisi'nde gergin toplantı

Trabzon İl Genel Meclisi, Ahmet Aslanoğlu başkanlığında ilk toplantısını bugün yaptı.

Yeni Yerel Yönetimler Kanunu gereği valilerin il genel meclislerine başkanlık yapmayı bırakmasından sonra Trabzon İl Genel Meclisi yeni Başkan Ahmet Aslanoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantının ana gündem maddesi olan Trabzon Merkez ve bağlı 17 ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Mütevelli Heyeti üyelerinin belirlenmesi ile ilgili AK Parti ve CHP’li üyeler arasında gerginlik yaşandı.

Meclisin CHP’li üyeleri mütevelli heyetinde yer alacak isimlerin belirlenmesinde gerekli yasal prosedür takip edilmediği gerekçesiyle, uygulamaya karşı çıkarak itirazlarını dile getirdiler.

Mütevelli heyeti üyelerinin İl Genel Meclisi tarafından belirlenmesi gerektiğini kaydeden CHP’li üyeler belirlenen isimlerin AK Parti’li üyeler tarafından partizanca tespit edildiğini iddia ettiler.

CHP’li üyeler İl Genel Meclisi’nin toplantı halinde olmaması nedeniyle mütevelli heyetinde yer alacak isimlerin İl Daimi Encümeni’nce belirlenmesinin de kabul edilemeyeceğini ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’nun bu şekilde bir parti fonu haline geleceğini ileri sürdüler.
Uygulama meclis üyeleri arasında zaman zaman gerginlikler yaşanmasına da neden olurken, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Aslanoğlu belirlenen isimleri meclisin onayına sunmadı.

Aslanoğlu, yeni kanun gereği meclisin henüz programlı bir şekilde toplantılara başlayamadığını, yeni sistemin oturmasına kadar zaman zaman aksaklıklar yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek bunların belirli bir süreç dahilinde aşılacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 15:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?