5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

İmamoğlu adına kütüphane

Trabzon'da hayatını kaybeden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hilmi İmamoğlu'nun adına yaptırılan kütüphane törenle açıldı.

İmamoğlu'nun basımını göremediği son kitabı da kütüphanede yer aldı.
Geçen yıl hayatını kaybeden KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hilmi İmamoğlu'nun adının verildiği kütüphanenin açılışı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katılımıyla yapıldı.

Fatih Eğitim Fakültesi'nde yapılan açılış törenine İmamoğlu'nun eşi Naciye İmamoğlu ve çocukları da katıldı. Açılışta konuşan Bakan Özak, Ahmet İmamoğlu ile uzun yıllardır tanıştıklarını belirterek İmamoğlu'nun çok saygıdeğer ve kişilikli bir insan olduğunu vurguladı.


Açılış törenine Ahmet İmamoğlu'nun eşi Naciye İmamoğlu ve çocukları da katıldı. Eşine verdiği böbrekle 14 yıl daha yaşamasına vesile olan Naciye İmamoğlu ve çocukları, törende hüzünlü anlar yaşadı.

Yapılan konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hilmi İmamoğlu Kütüphanesi, Bakan Özak, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Naciye İmamoğlu tarafından açıldı.


Öte yandan 31 Mayıs 2008 günü hayatını kaybeden Yrd. Doç. Dr. Hilmi İmamoğlu'nun, son kitabı da kütüphane yer aldı. İmamoğlu, 1990-1994 yılları arasında fakültede dekan yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?