5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

İmperial Hastanesi’nde bir ilk

Trabzon’da ilk defa Özel İmperial Hastanesi’nde Laparoskopik Böbrek Taşı Ameliyatı yapıldı.
Zeliha Sarıali adlı hasta sağ böğür ağrısı şikayeti ile Özel İmperial Hastanesi üroloji polikliniğine başvurdu. Üroloji uzmanı Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik tarafından yapılan tetkikler sonucu hastanın sağ böbreğinde taş tespit edildi ve ameliyata karar verildi. Laparoskopik böbrek taşı ameliyatı sonrası hasta sağlığına kavuştu.


Laparoskopik böbrek taşı ameliyatının Trabzon’da ilk defa Özel İmperial Hastanesi’nde yapıldığını belirten Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik, “Bu yöntemde karın bölgesinden açılan deliklerden içeri sokulan yardımcı aletler (borular) yardımıyla karın içine girilerek tedavi olanağı verir. Laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen ameliyatların hasta için çok önemli avantajları var.

Ameliyat sonrasında kanama ve ağrı özellikle açık ameliyatlarla kıyaslandığında çok daha az oluyor. Hasta ameliyattan çok kısa bir süre sonra ayağa kalkabiliyor, hastanede kalma süresi azalıyor, ortalama 2 gün içinde taburcu edilerek günlük aktivitelerine çok hızlı bir şekilde dönebiliyor” dedi.


Opr. Dr. Çelik, ”Laparoskopik cerrahide kullanılan bu ufak kesiler nedeniyle, laparoskopik cerrahi sonrası, açık cerrahideki geniş ameliyat kesilerine göre estetik açıdan bir problem yaşanmamakta ve kesilen yerin sonradan fıtıklaşması gibi bir sorun olmamaktadır” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 17:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?