5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

İmperial'in büyük başarısı

ÖZEL İMPERİAL HASTANESİ’NDE BÖBREK TAŞI AMELİYATLARINDA YÜZDE 99 BAŞARI

Böbrek taşı hastalığı tedavisinde uygulanan açık ameliyat ve dışardan taş kırma yöntemlerine alternatif olan “Perkütan Nefrolitotomi” ameliyatı, Özel İmperial Hastanesi’nde üroloji uzmanları Op. Dr. Ekrem Sağlam ve Op. Dr. Ömer Fatih Çelik tarafından 6 aydır başarıyla uygulanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özel İmperial Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik, Perkütan Nefrolitotomi Yöntemi’nin, böbrek taşı hastalığının tedavisinde uygulanan açık ameliyat ve taş kırma (ESWL) yöntemlerine alternatif olduğunu söyledi. Dr. Ömer Fatih Çelik, hastalara ağrı çekmeden kısa sürede sosyal yaşama dönebilme imkanı veren kesisiz kapalı ameliyat yöntemi olan Perkütan Nefrolitotomi’yi başarıyla uyguladıklarını belirtti.

Dr. Çelik, yapılan ameliyatla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hastanın sırt bölgesine açılan 1 santimlik kesi ile böbrek içine özel bir endoskop yerleştirildiğini; lazer, ültrason, elektro hidrolik gibi değişik enerji kaynakları kullanılarak böbrek içindeki taşların parçalanarak bir boru içinden dışarı alındığını anlattı. Dr. Çelik, "Amaç, hastayı tamamen taşsız bırakmak. Bu konuda da yüzde 99 oranında başarılı olunan bir yöntem. Perkütan Nefrolitotomi ameliyatlarında ameliyat yeri çok küçük olduğu için, hastanın ağrısı yok denecek kadar az oluyor. Ameliyat pansuman gerektirmiyor. Kesi ameliyatlarından sonra oluşabilecek fıtık riski perkütan nefrolitotomi yöntemiyle ortadan kalkıyor. Yaranın iyileşme süresi 2-3 günü geçmiyor ve estetik problem kalmıyor. Hasta ameliyat sonrası 1- 2 gün içinde taburcu olabiliyor ve süreci minimum ağrı ile geçiriyor" dedi.

Özel İmperial Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ekrem Sağlam “Perkütan nefrolitotomi yöntemi en son teknolojik cihazlar ve yetişmiş kadromuzla birlikte hastanemizde başarıyla yapılabilmektedir. Artık bölgemizdeki hastaların böbrek taşı tedavisi için büyük şehirlere gitmesine gerek kalmamıştır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 15:09:04
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 17:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?