30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

İnanılmaz ama gerçek!

Trabzon'da yılbaşında ve 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde polis sorumluluk bölgesinde ölümlü ve yaralamalı trafik kazası yaşanmazken, Emniyet Müdürü Reşat Altay, bayram öncesi alınan tedbirlerin bunda etkili olduğunu söyledi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Altay, Trabzon'da bayram suresince Beşirli-havaalanı arasında sadece 18 adet maddi hasarlı trafik kazası yaşandığını, Ramazan Bayramı'nda da aynı bölgede 15 adet maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini, ölen ya da yaralananın olmadığını kaydetti. 

Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay amaçlarının, trafik kazalarını en az seviyeye indirmek olduğunu ifade ederek, bu yönde sürekli çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Yılbaşı ve Kurban Bayramı'nda kayda değer bir trafik kazası meydana gelmediğini ifade eden Altay, "Aldığımız tedbirler çerçevesinde görevli personelimiz en üst düzeyde görevlendirilmek suretiyle sürekli etkin bir trafik denetimi sağlanmaya çalışıldı. Gerek sivil toplum örgütleri gerek kamu kurum ve kuruluşları ve gerekse medya mensupları aracılığıyla halkın bilgilendirilmesi suretiyle halkın bayramda trafikle ilgili konularda daha duyarlı daha hassas davranması sağlanmaya çalışıldı. Sarf edilen çabalar sayesinde bayramı üzücü kazalar yaşanmadan tamamlamış olduk. Temennimiz sadece bayramlarda değil, tüm yaşam boyunca trafik kazaları yaşanmaması" dedi. 

Müdür Altay, Kurban Bayramı ve yılbaşı süresince sadece Boztepe mevkiinde bir eğlence merkezinde silahla adam öldürme olayı yaşandığını ifade ederek, "Bu olayın dışında şehir merkezimizde kayda değer herhangi bir olay meydana gelmedi. Halkımızın devletine güven ve destek çerçevesinde huzura güvenliğe sahip çıkma adına yaptıkları bilinçli davranışlarından dolayı memnuniyetimi de ifade ediyorum. 2007 yılı olayların en az olduğu toplumsal ve barışın en güzel şekilde tesis ettiği insanların sorunlarını şiddet kullanmadan çözebildiği, daha az suç ve suça yöneldiği toplum yapısı oluşması en büyük hedefimizdir" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 16:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?