2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

İnsan ticaretine 2 tutuklama

Ülkelerinden iş bulma vaadiyle kandırılıp getirildikleri Trabzon’da fuhuşa zorlanan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) uyruklu 2 bayanın ifadesi doğrultusunda, olayla ilgili olarak polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Rus ve Dağıstan uyruklu 2 kadın tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Dağıstan uyruklu Burliyat Adzhıeva (29) ve Rus uyruklu Mavmanat Abdulmuttalipova (24), Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği’ne müracaat ederek kendilerinin ülkelerinden iş bulma vaadiyle kandırılıp Trabzon’a getirildiklerini ve daha sonra burada 600 dolar borçlandırılarak zorla fuhuşa zorlandıklarını belirttiler.

 Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, önceki akşam Trabzon Değirmendere Mahallesi Çarşıiçi Sokak’ta bulunan bir otelin kafe ve restorantında mahkeme kararıyla yaptıkları aramada, Dağıstan uyruklu Roza Mairkayeva (40) ile Rus uyruklu Nuriya Rasulova’yı (27) gözaltına aldı.

Polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Mairkayeva ve Rusulova, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İki zanlı burada TCK’nın 201/b maddesi uyarınca "İnsan ticareti yaparak, fuhuş için kadın tedarik etmek’ suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Öte yandan aralarında fuhuşa zorlandıklarını iddia eden Burliyat Adzhıeva ve Mavmanat Abdulmuttalipova’nın da bulunduğu toplam 30 BDT uyruklu bayan, yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Trabzon
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 17:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?