30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

İ'nsanca Yaşam Demokratik Türkiye'

Eğitim-Sen tarafından Trabzon'da 'İnsanca Yaşam Demokratik Türkiye' adıyla düzenlenen bölge mitingine yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. 

TEDAŞ binası önünden Atatürk Alanı'na yapılan yürüyüşle başlayan mitinge Giresun, Rize, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Sinop'tan gelen yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Maraş Caddesi boyunca sloganlar atan sendikalılar, Atatürk Alanı'ndaki belediye önüne kadar yürüdüler. 

Yürüyüşün ardından konuşmalara geçildi. Eğitim-Sen Basın Yayın Sekreteri Sayim Gültekin, yaptığı konuşmada, "Türkiye, başrolünde egemenlerin bulunduğu bir kayıkçı kavgasının içerisinde ilerliyor. Bu kavganın kazananı her zamanki gibi yine egemenler oluyor, emekçiler, halk bu kavganın ezileni olmaya devam ediyor. Herkes stratejisini kendi egemenliğinin devamı üzerine kurarken, emek üzerine strateji kuranların sesi bu toz dumanın içerisinde kayboluyor. Emekçilerin, halkın sorunları bir türlü görünür olamıyor, emekçiler yok sayılmaya devam ediliyor" dedi. 

KESK MKYK Üyesi Sevgi Göyçe ise, mücadelelerinin temel amacının, 'İnsanca Yaşam' ve 'Demokratik Türkiye' özlemi olduğunu söyledi. 

Göyçe, mitingi Trabzon'da düzenleme sebeplerine de değinerek, "Trabzon çok farklı kültürlere beşiklik etmiştir. Her taşın altında farklı bir medeniyetin izleri vardır. Böyle renkli bir kentte demokratik hoşgörünün, farklılığa tahammülün ateşini yakıyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2007 Cumartesi 22:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Emir IP: 88.228.175.xxx Tarih : 8.04.2007 13:27:30
Ülkenin gerçek emek örgütü, barıştan, insan haklarından, demokrasiden yana tavır koyan KESK ve onun itici gücü EĞİTİM SEN'i yürekten kutluyorum.Eğitim Sen Trabzon şubesinide ayrıca tebrik etmek istiyorum mükemmel bir organizasyon yapmışlardı. Trabzon halkı da mükemmeldi. İyi destek verdiler.Emek örgütlerini bölmek için EĞİTİM SEN'i illegal gösterme gayretinde olanları kınıyorum. Ülkesini gerçek karşılıksız sevenler Trabzon'da idi ama diğerleri yoktu.