6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

İnter'den korkmuyoruz!

Bugün Inter ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş ve Serkan Balcı maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın  toplantısı düzenledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, İnter'e yarınki oynayacakları maçta başarılar dileyerek, "Futbolun bir yarışma olduğunu biliyoruz. Fair-play içinde güzel bir maç oynanmasını dostluğa bir adım atılmasını diliyoruz. 28 yıl sonra tekrar şehrimizde İnter'i görmek mutluluk verici" dedi.

Yarın sahalarında yıldızlar topluluğu İnter'e karşı mücadele vereceklerini belirten Güneş, "İki yıl önce şampiyonlar ligi şampiyonu olan takımın oyuncuları bu kadro içinde. Bu yıl olumsuz başlamış olsalar bile tecrübesi yeteneği üst seviyede oyuncuları var. Gruba kötü başladılar ancak en avantajlı takım şu anda onlarlar. Kaybetseler dahi son maçta da ilk iki için avantajlı olacaklar. Biz ise gruptan çıkabiliriz Avrupa Ligi'ne gidebiliriz, hiç birine de devam etmeyebiliriz" ifadesini kullandı.

"BİZ KAZANMAYI DÜŞÜNÜYORUZ. KAYBETMEYİ HİÇ DÜŞÜNMÜYORUZ"
Yıldızları olan takıma karşı oyuncularının kendilerini gösterme maçı oynayacaklarını ifade eden Güneş, gruptaki diğer maçın etkileyeceğini söyledi. Lille ve CSKA Moskova maçlarında sahayı dolduran taraftarların kendilerini sabırla desteklemeleri gerektiğini belirten Güneş, "Taraftarlarımızın kendi sahamızda Lille ve CSKA Moskova maçlarında sahaya doldurması bize destek vermesi fair play içinde maçı seyretmesi güzel tabloydu. Yarında böyle olacağın düşünüyorum. Sabırla destek vermeliler. Umarım güzel  futbol ve iyi sonuçla sahadan ayrılırız. İnter dışında 3 takım arasında gruptaki sıralama değişebilir. Bizim için öncelikle 3 puan düşünüyoruz en kötü ihtimalle maçı kaybetmeden taşımak istiyoruz. Biz kazanmayı düşünüyoruz, kaybetmeyi hiç düşünmüyoruz" diye konuştu.

"KAZANIRSAK ÇOK ARTIMIZ OLUR. KAYBETMEMEK DE ÖNEMLİ"
Sneijder'le birlikte Maicon yarın forma giyemeyecek olmalarını eksik olarak kabul etmediğini söyleyen Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnter'in 22 oyuncusunun hepsinin yıldız. Onun için İnter takımı eksik olarak kabul etmiyorum. Maç başlayana kadar ben başladıktan sonra oyuncularım devreye girecek. Sahada oyuncularımız tamamen serbest bırakacağız. Onlar sahada ne yaptıklarını biliyorlar. Kazanmanın çok artıları olacağı maç ama kaybetmemek de önemli. Kazanmak için bazen defans yapılır, bazen hücum yapılır. Orda kazandığımızda İnter daha iyi oynamıştı. Oyun şeklini şimdi irdelemeye gerek yok. Yarın onu hep beraber göreceğiz."

28 yıl sonra Hüseyin Avni Aker Stadyumunda oynayacakları maçı takım halinde kazanmak istediklerini belirten Güneş, "İnter'de, Diego Milito ve Giampaolo Pazzini gibi forvette önemli isimlerin yer alıyor. Savunmada da Lucio çıkıp gol atabiliyor. Takım savunmasını dünyada en iyi yapan takımlarından biri. Bütün olarak ele almak lazım. Hiçbir oyuncuyu diğerinden ayırmayı doğru bulmuyorum. Bizde takım
oyununu iyi oynamak durumundayız. 28 yıl sonra yapacağımız bu maçı takım halinde kazanmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"TRABZONSPOR DEĞİL ÜLKEYİ TEMSİL EDİYORUZ"
Güneş bir basın mensubunun, "Şampiyonlar Ligine hazırlıksız yakalanan bir teknik direktörsünüz. Hazırlıklı olsaydınız her şey daha mı farklı olurdu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi.

"Bu yıl bizim için ilginç bir yıl. Türkiye'nin birçok takımı için de öyle. Bizim için çok daha ilginç tabi. Daha da tuhafı yapılan fikstür ve kura çekimlerine bakıldığında Şampiyonlar Ligi maçı oynadığımız hafta derbi maçı oynuyoruz. Mesela İnter ile oynuyoruz. Sonra Beşiktaş ile oynuyoruz. Galatasaray maçı öncesi de Lille ile oynuyoruz. Büyük maçların oynandığı dönemde Şampiyonlar Ligi maçları oynuyoruz çok enteresan  Şampiyonlar ligi oynandığı döneme derbi maç koyuluyor. Bugün derbi maçı konuşuluyor. İnter maçı konuşulmuyor. Şampiyonlar Ligi'nin ne kadar önemli olduğunu herhalde biz olmadığımız zaman öğretmek
istiyorlar. Biz de olunca önemli olduğunu bir hatırlatmakta fayda var. Biz ülkeyi temsil ediyoruz. Sadece Trabzon'u bu kenti değil. Bunları biraz hoşgörülü ve anlayışla karşılamak istiyorum. 28 yıl değil 56 yıldır bunu anlatıyoruz. Ama bunda anlaşamıyoruz. Umarım güzel günler Türkiye için olur. Ama öncelikle bu dediğimiz az önceki yanlışları düzeltirsek olur. Derbi maçını Şampiyonlar Ligi maçına koymak sahaya  çıkıp oynamadan maçı kaybetmek anlamına gelir. Bizim için söylemiyorum. Ülke futbolu için söylüyorum. Tıpkı Milli takım maçlarında saha sonucuna bakılarak ülke futbolunun kalkınmışlığını aramak gibi olur" dedi.

SERKAN BALCI: "TAKIM OLARAK İNANÇLIYIZ"
Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Serkan Balcı ise tarihi fırsatlardan birini daha yarın yaşayacaklarını belirterek, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. İsim olarak dünyada sayılı takımlardan bir tanesiyle oynayacağız. Biz takım olarak inançlayız. Yarın bir zafer daha Türk halkına özellikle Trabzonsporlulara yaşatmak istiyoruz. Biz ümitliyiz" diye konuştu.  Grupta her maçın zor olduğunu kaydeden Serkan Balcı, "İnter'e karşı oynuyoruz. İlk maçı yendiğimiz için ikinci maç daha da zorlu olacaktır. İlk maçın verdiği 1-0'lık sonuç bizi daha ciddiye alacaktır. Zor ve çekişmeli bir maç geçeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından Trabzonspor maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda antrenman yaptı. Taktik ağırlıklı geçen antrenmanda Bordo-mavililerin oldukça neşeli oldukları gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2011 Salı 15:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?