30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

İnternette Trabzonlulara hakaret

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in O.S. tarafından öldürülmesi sonrası başlayan tartışmalar sanal aleme de sıçradı


Youtube isimli video paylaşım sitesinde O.S.'ye destek kliplerinin yanı sıra, bunlara karşı olarak O.S. ve Trabzonlular'a hakaret içeren videolar da yer alıyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde öldürülmesi olayı ile ilgili yakalandıktan sonra tutuklanan O.S.'ye Youtube adlı video paylaşım sitesinde destek yağıyor. O.S.'nin Türk bayrağı önündeki fotoğraflarına ‘Türklük' vurgusu yapan türkülerle destek verenler, yorumları ile de zanlıya destek veriyor. O.S. için yapılan yorumlar arasında, ‘Vur şanlı silahınla gönül mülkü düzelsin, sen vuruyorken de öldürüyorken de güzelsin.

Türk ırkı sağ olsun', ‘Vatan sağ olsun yiğidim', ‘Hepimiz O.S.'ız, helal sana kardeş, dört duvar cennet gibi gelir inşallah' yazıldı. Bu destek yorumları ve videolarına karşılık olarak da O.S.’ ye ve Trabzonlular'a hakaret içeren videolar da Youtube'da yer alıyor. ‘Armanian' takma adla siteye video koyanlar, küfürlü başlayan sözlerle, ‘Yüz yıl öncenize baksak Rumsunuz, hepiniz çapulcuyu milli kahraman ilan ediyorsunuz, asıl siz s... gidin bu ülkeden, siz öncelikle Rum kompleksini atın üzerinizden. Trabzonluymuş, Amerikancı k....’ ifadelerini kullanıyor. Birçok yorumda ise, cinayetin yanlış olduğu belirtilirken O.S.'nin ‘vatan haini' ilan edilmesine tepki gösterildi.

DHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 13:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet kara IP: 81.213.249.xxx Tarih : 1.07.2007 01:56:16
sizin gibi katil meraklıları,katil destekçileri yüzünden güzelim trabzonumuz rezil oluyor.çekin kirli ellerinizi güzel şehirimizin üstünden.