5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

İran Büyükelçisi Trabzon'da

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyin Pur, Türkiye ile İran arasında ticaret hacmini 2011 yılına kadar 20 milyar dolara çıkartmayı hedeflediklerini belirtti.

Hüseyin Pur, bu süreçte Trabzon Limanı'nın özel ve önemli bir yeri olduğunu söyledi.


İki günlük resmi bir ziyaret için Trabzon'a gelen İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyin Pur, Vali Nuri Okutan'ı ziyaret etti. Türkiye'ye geldikten sonra Ankara dışında ilk ziyaretini Trabzon'a yaptığını belirten Büyükelçi Pur, Trabzon'un hem kendisi hem de İran-Türkiye ilişkileri açısından önemli bir yeri olduğunu anlattı.


Trabzon'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Büyükelçi Pur, şöyle konuştu: "Türkiye'ye gelen elçiler Ankara dışında ilk olarak genellikle İstanbul'u ziyaret ederler. Ama ben Trabzon'u tercih ettim. Eskiden Trabzon'da çok iyi dostlarım vardı. Ayrıca Türkiye'de düşündüğüm projelerde Trabzon'un büyük bir rolü var. Türkiye'de görev yaptığım süre içinde Türkiye-İran arasında ticaret hacmini 2011 yılına kadar 20 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu amaca ulaşmak için TrabzonLimanı'nın çok önemli bir yeri var. Bu rol kimseye gizli değildir. Bu bağlamda, ilerleyen günlerde de Trabzon'u sıkça ziyaret etmeyi düşünüyorum."
Trabzon Valisi Nuri Okutan ise Büyükelçi Bahman Hüseyin Pur'u Trabzon'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek Trabzon'un tarihi süreç içinde bulunduğu coğrafya açısından hep önemli bir şehir olduğunu söyledi. Vali Okutan, Büyükelçi Pur'un Türkiye'ye atanmasının hem Trabzon'un dış ticareti hem de Türkiye-İran ilişkileri açısından yarar sağlayacağına inandığını ifade etti.
Büyükelçi Pur ve Vali Okutan, ziyaretin anısına birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
Bugün Trabzon Belediyesi'ni ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edecek olan Büyükelçi Pur, yarın da Karadeniz Bölgesi'ndeki tüccar ve işadamlarıyla bir araya geldikten sonra Trabzon Limanı'nı ziyaret edecek.


Bahman Hüseyin Pur'un daha sonra Trabzon'dan ayrılması bekleniyor

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 14:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?