5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

İş dünyası bayramda moral buldu

TTSO’DA BAYRAMLAŞMA

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) meclis üyeleri kurban bayramı töreni için bir araya geldi.

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bayramlaşma töreninin güzel bir gelenek olduğunu oda meclis üyelerinin bu konuda gösterdiği hassasiyete teşekkür etti. Eren ve Hacısalihoğlu, meclisin birlik ve beraberliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, “ Tüm oda üyeleri ve meclis üyeleri başta olmak üzere Türk halkının ve İslam dünyasının kurban bayramını kutlarız” mesajı verdi.

Bayramlaşma töreninde, ekonomik konulara değinen TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Bizler birlik ve beraberlik içinde olarak, dışarıya da bu sıkıntılı günlerde moral vermeliyiz”dedi. Piyasanın nabzını en iyi bankaların tuttuğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Bu sektör yetkilileri sorunun büyük olduğunu vurguluyor. Zamanın neyi getireceği belli değil. Her şeye rağmen olumlu düşünmek zorundayız. Kurban Bayramı gibi dini bayramlarımızla biraz moral bulmalıyız” diye konuştu.

Hükümetin altı aylık kısa vadeli çözümlere yöneldiğini ancak ekonomik sorunların çözümünde uzun vadeli tedbirlere ihtiyaç bulunduğunu hatırlatan Hacısalihoğlu, en azından bir yıl ve daha uzun vadeli çözümler getirilmesi gerektiğini savundu.

2010 yılının boşa gidebileceğini, ekonominin toparlanmasının karşısında zorluklar olduğunu ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, ”İşin özünde halkın alım gücünün yetersizliği vardır. Bu nedenle alım gücünü artıran tedbirleri düşünmemiz gerekiyor. Bu deneyimi Özal döneminde yaşadık. Alım gücünün artması piyasaları canlandırmak için önemli bir çözüm oluşturuyor. Krizden çıkmak için hükümetimiz de halkımızın alım gücünü artırması denenmelidir” görüşlerini dile getirdi.

Çeşitli çevreler tarafından gündeme getirilen alış-veriş çeklerinin halka dağıtılması projesinin bir yıllığına uygulamaya sokulması gerektiğini kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, ”En azından bu kriz döneminde halkın alım gücünü artırmak için alış-veriş çekleri uygulaması yapılabilir. Bu proje bir yıl devam ettirilebilir. Piyasanın canlanmasına fırsat verebiliriz” açıklamasını yaptı.

TTSO’DA BAYRAMLAŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 15:37:05
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 16:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?