1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

'İşgale Ortak Olma!'

Trabzon’daki çeşitli siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile Irak’ın işgalinin 2. yıldönümünde ABD ve müttefiklerine tepki olarak ’ABD İşgali’ne Ortak Olma’ mitingi düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi’ndeki TEDAŞ binası önünde başlayan ve Atatürk Alanı’nda son bulan yürüyüş sonrasında yaklaşık bin kişinin katılımıyla bir miting gerçekleştirildi.

Mitingde konuşan Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, ABD ve müttefiklerinin Irak’ta yaptıkları savaşın insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirterek herkesi bu işgale karşı durmaya çağırdı.

Bekaroğlu, "Irak’ta insanlar haksızlığa, zulme, tecavüze uğrarken, öldürülürken kılı kıpırdamayan insanlara yazıklar olsun. Dünyanın neresinde olursa olsun bir insanın kılına zarar gelirse hepimiz ayağa kalkmalıyız. Irak bombalanırsa Trabzon’un önemi artacak, ticaret artacak diyenlere yazıklar olsun" diye konuştu.

Küresel Barış ve Adalet Komisyonu adına konuşan Av. Ömer Faruk Altıntaş ise Irak işgalinin ikinci yılında bütün dünyanın küresel direniş için sokaklara çıktığını, işgalin kınandığını kaydederek, "Bugün dünyanın dört bir köşesinden insanlar ’Her yer Irak, biz Iraklı’yız’ diyerek Amerikan işgalini lanetliyor. Irak halkını, direnen Iraklılar’ı selamlıyor. Küreselleşen kapitalizmin Amerikan önderliğinde giriştiği işgal ve katliamlara karşı durmak günümüzün temel görevi olarak önümüzde durmaktadır. Savaşa karşı barış, sömürüye karşı adalet düşüncesi etrafında birleşmenin yolunu bulabilme becerisini göstermeliyiz" dedi.

Değişik sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından miting olaysız bir şekilde sona ererken, mitinge aileleriyle katılan çok sayıda çocuk dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 17:46:05
Güncelleme :20 Mart 2005 Pazar 00:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?