2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

'Işıklı Kavşak' tepkisi

Yapımına 1988 yılında başlanan ve bitirildiğinde Trabzon şehir içi geçiş trafiğini önemli ölçüde rahatlatması beklenen Tanjant Yolu’nun yaklaşık bir ay içerisinde hizmete girmesi beklenirken, çeşitli sivil toplum örgütleri bugün bir araya gelerek yapımı tamamlanan Atapark-Erdoğdu Kavşağı’nın işlevsel olmadığı gerekçesiyle ortak bir açıklama yaptılar.

İnşaat, Elektrik, Makine, Harita, Jeoloji, Jeofizik Mühendisleri Odaları ile Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Trabzon Ticaet ve Sanayi Odası (TTSO), Trabzon Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nden (TESOB) oluşan 10 sivil toplum örgütünün temsilcileri, bugün bir araya gelerek önümüzdeki ay trafiğe açılacak olan Tanjant Yolu’ndaki hatalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması yapan İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı İbrahim Usta, bugüne kadar Tanjant Yolu’nun yapımında olumlu gördükleri konuları dile getirdiklerini ancak yanlış yada eksik kalmış uygulamaları da eleştirmekten de kaçınmadıklarını söyledi. Tanjant Yolu üzerinde bulunan Atapark-Erdoğdu Kavşağı’nın bu yanlışlıklardan biri olduğunu belirten İbrahim Usta, "Tanjant Yolu üzerinde bulunan ve en yoğun trafik kesişmesinin olacağı Atapark-Erdoğdu Kavşağı, düşünce tarzını anlamadığımız bir şeklide ışıklı bir kavşak olarak projelendirilmiş, hiç de işlevsel olmayan ve ileride çok ciddi sorunların yaşanacağı bir nokta haline gelmiştir. Burada gereksiz beklemeler önemli ve sayısal olarak da çok fazla kaza riskleri oluşacaktır" dedi.

Kavşaktaki olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve en aza indirmek için yığılmaları önleyecek alt geçitli kavşak yapılmasının gerektiğini kaydeden Usta, "Bu yol kullanıma açılmadan evvel acilen yeni bir kavşak projelendirilmelidir. Diğer büyük şehirlerde yapıldığı gibi bu kavşak da çok kısa bir sürede gerçekleştirilebilir. Burada görev Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’ne, Trabzon Belediye Başkanlığı’na ve Trabzon milletvekillerine düşmektedir. Trabzon kamuoyu adına ilgilileri göreve davet ediyoruz. Aksi takdirde bu kavşakta oluşacak olumsuzluklardan ilgililer sorumlu olacaktır" diye konuştu.

Öte yandan Trabzon şehir içi geçiş trafiğini rahatlatmak amacıyla yapımına 1988 yılında başlanan ve çeşitli nedenlerle 17 yıla yakın bir süredir bitirilemeyen Tanjant Yolu’nun bu ay içerisinde trafiğe açılması bekleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapım çalışmaları hızlandırılan ve yıl içerisinde hizmete açılması sözü verilen tanjant yolu büyük ölçüde tamamlanmış durumda bulunuyor. Yolun tamamlanmış kesimleri vatandaşlarca kullanılırken, resmi açılışın önümüzdeki bir ay içerisinde Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı beklenen bir törenle yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 15:03:52
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 15:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?