5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

İŞKUR'dan uyarı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Trabzon İl Müdürü Mustafa Bahadır, bazı kimselerin iş arayanları kamu kurumlarına yerleştirmek vaadiyle menfaat temin etmeye çalıştıklarına dikkat çekerek bu gibi kimselere itibar edilmemesi ve İŞKUR’a müracaat edilmesi gerektiğini vurguladı.


Yapılan incelemeler ve vatandaştan gelen şikayetler neticesinde bazı kişilerin iş arayan vatandaşları kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmeleri vaadiyle menfaat temin ettiklerinin anlaşıldığını kaydeden Mustafa Bahadır, bu gibi kimselere itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti. Kamu kurum ve kuruluşlarının 4857 sayılı İş Kanunu’na bağlı işçi pozisyonundaki taleplerinin İŞKUR tarafından karşılandığını ifade eden Bahadır, diğer şartları şu şekilde açıkladı:


“Daimi işçi pozisyonundaki taleplere müracaat etmek için lise ve dengi okul mezunu ve üstü eğitim durumuna sahip iş arayanların 2008 KPSS sınavından en az 60 puan almak şartı vardır. İlkokul-ortaokul mezunu olanlar sınavdan muaftır. Kamu kurumlarının daimi işçi pozisyonundaki talepleri Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra 15 gün içinde iş arayanların İŞKUR yada İŞKUR’un kurumsal sitesi olan 'www.iskur.gov.tr' adresinden bu taleplere müracaat etmesi gerekir. KPSS’ye bağlı olarak müracaat edenler arasından sınav puanına göre talep sayısının iki katı oranında liste yapılır ve bu liste sözlü sınav için işverene gönderilir. Sınavdan muaf olan ilkokul-ortaokul mezunları ise şartlarına uygun kamu taleplerine, noter huzurunda yapılacak kura çekilişiyle talep sayısının iki katı oranında belirlenip sözlü sınav için işyerine gönderilir”
Bakanlar Kurulu kararıyla askerlik süresi uzatılan yedek subay, er-erbaşlar, askerde iken Terörle Mücadele Yasası çerçevesinde üstün başarı belgesi olan, özelleştirme sonucu işsiz kalan, maden kanunu kapsamında arazisi kamulaştırılanların da KPSS ve kuradan muaf olduğunu belirten Bahadır, “Kamu kurum ve kuruluşlarının geçici işçi pozisyonundaki işçi taleplerinde KPSS ve kura zorunluluğu yoktur. Özürlü ve eski hükümlülerin kamunun daimi ve geçici işçi taleplerine müracaat etmesi için 2008 KPSS’ye girme zorunlulukları vardır ancak taban puan şartı yoktur. İlköğretim mezunları da sınavdan muaf olup kura ile işe alınmaktadır. Kamu kurumlarının boş memurluk kadrolarına atanmak için KPSS şartı aranıp alımlar Devlet Personel Daire Başkanlığınca tercih kılavuzlarıyla yapılmaktadır” diye konuştu.


Bahadır, iş arayanların kamu kurumlarına yerleştirilmeleri vaadiyle menfaat temin etmeye çalışan kişilere itibar etmemeleri gerektiğinin altını çizdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 17:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?