1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

İsrail'e uçak seferi

Türk Hava Yolları (THY), İsrail’den özellikle yaz mevsiminde Doğu Karadeniz Bölgesi’ne artan yolcu talebi nedeniyle, Tel Aviv-Trabzon arasında turizm amaçlı charter seferleri başlattı.

İlk sefer gece saat 03.10 sıralarında gerçekleşirken, THY uçağıyla Trabzon’a 105 İsrailli turist geldi. 27 Ekim’e kadar sürecek sezonluk charter seferleri, Trabzon’a yurtdışından turizm amaçlı düzenlenen ilk uçak seferleri oldu.

Daha önce gurbetçilerin Avrupa’daki çeşitli ülkelerden yaz mevsiminde memleketlerine tatile gelmeleri nedeniyle yurtdışından direkt seferler düzenleyen THY, ilk kez bir Orta Doğu ülkesinden Trabzon’a turizm amaçlı uçak seferleri düzenledi.

THY’nin Tel Aviv-Trabzon seferiyle Trabzon’a aileleriyle gelen turistler, arkadaşlarının önerisiyle Doğu Karadeniz Bölgesi’ne geldiklerini ve Kaçkar Dağları’nı çok merak ettiklerini ifade etti. İsrailli turistler, Doğu Karadeniz’e rafting, traking ve cip safari amaçlı geldiklerini ve son yıllarda özellikle İsrail’de bölgeye büyük ilgi olduğunu belirtti.

Turistler daha sonra havalimanından ayrılarak konaklayacakları otellere doğru yola çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 14:39:16
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 17:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail IP: 78.164.165.xxx Tarih : 16.01.2009 12:21:22

eşim oğlu için israile gitmeyi düşünüyor oğlu ceza evinde neden dolayı bilinmiyor neyse bu aralar yolculu yapılması güvenlimi değilmi?