30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

İşte Ersen Martin gerçeği

Trabzonspor'dan olaylı bir şekilde İspanyol Recreativo De Huelva kulübüne transfer olan golcü futbolcu Ersen Martin, FIFA'ya yazdığı 2 mektupta hem Trabzonspor'da hem de Recreativo Huelva'da oynayabileceğini söylediğini ve kararı FIFA'ya bıraktığını belirterek, "Kesinlikle karar bana bırakılmadı. FIFA da İspanyol kulübünde oynamama karar verdi" dedi.

Golcü futbolcu Ersen Martin, bugün Almanya'dan İspanya'ya geçeceğini ifade ederek, yeni kulübünün yöneticileri ve yeni takım arkadaşları ile Cumartesi ve Pazar günü biraraya geleceğini söyledi. FIFA'ya yazdığı mektuplar konusunda herkesin birşeyler söylediğini, ancak kendisinin bugüne kadar bu konuda bir açıklamasının olmadığını kaydeden golcü futbolcu Ersen Martin, "Mektuplar konusunda herkes birşeyler konuşuyor. Ben Almanya'da olduğum için bu konuyla ilgili pek açıklamam olmadı. Trabzonspor'da Haşim Başkan beni ilk Recreativo De Huelva'ya satışımı izin veren kişidir. Onlar Huleva ile anlaştıktan sonra ben Huelva ile anlaştım. Ondan sonra problemler oldu, para geç yatırıldığı söylendi. Beni kampa geri çağırdılar, 'Bizim futbolcumuzsun' dediler. Benim için zaten problem yoktu. Ben Trabzonspor'da oynamaktan her zaman gurur duydum. Hala Trabzonspor'u çok seviyorum. Ondan sonra benim sakatlığım ön plana çıktı. Ciddi bir sakatlık geçirdim. Sakatlığım nedeniyle ameliyat oldum. 2 ay daha futbol oynayamayacağım. Hatta Huelva kulübü, doktorunu Almanya'ya yollayıp beni kontrol ettirdi. Tabiki Trabzonspor'da benimle ilgilendi. Özellikle başkanımız Nuri Albayrak her konuda arkamda oldu. Ona çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlk mektubu FIFA'ya yolladığında Trabzonspor'da kalmak istediğini ve tedavi sürecini Trabzon'da geçirmek istediğini belirttiğini ifade eden golcü futbolcu Ersen Martin, "Ancak bundan sonra bana ve avukatıma FIFA'dan bir mektup geldi. Mektupda dediler ki bu durumda cezalı duruma düşebilirmişim. Çünkü iki takıma da imza attığım için ceza alabilirmişim. Bunun üzerine ben bir mektup daha yazdım ve Recreativo Huelva'da oynayabileceğimi söyledim. Bu mektubu ceza almamak için yazdım. İlla 'Huelva'da oynayacağım' demedim. 'Huelva'da da oynayabilirim, ama kararı size bırakıyorum' dedim. FIFA'ya kararı bıraktım ve onlar da dün kararı verdi ve Huelva'da oynamamı istediler. Kesinlikle karar bana bırakılmadı. Ben iki takımda da oynayabileceğimi söyledim. Kararı onlara bıraktım, onlar benim Huelva'da oynamama karar verdiler. Önce Trabzonspor ile anlaştılar, ondan sonra ben anlaştım. Beni Huelva'ya satan kişilerin bunu daha önce düşünmeleri gerekirdi" dedi.

İspanya'dan haftaya döneceğini ve döndüğünde bir basın toplantısı düzenleyerek transferini açıklayacağını belirten Ersen Martin, "Çünkü Türkiye'de öyle bir gözle bakılıyor ki sanki benim Huelva'da oynayabilirim mektubumdan sonra FIFA bu şekilde karar aldı şeklinde. Ben bunun böyle olmadığını açıklamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

x"Ben Trabzonspor'a bir sene daha oynadıktan sonra İspanya'ya gitmek istediğimi söyledim" diyen golcü futbolcu Ersen Martin, "Ama onlar para da kazanmak istediler ve onlarla anlaştılar. Ben her zaman diyorum. Ben Trabzonspor'u çok seviyorum. Beni hala telefonla taraftarlar arıyorlar. Ama ben dünyanın en iyi liglerinden birine transfer oldum. Onların desteklerini bekliyorum. İspanya'da futbol oynamak benim hayalimdi. Trabzonspor'a para kazandırdığım için de çok mutluyum. Transferin bütün detaylarını Türkiye dönüşte açıklayacağım" dedi.

Ersen Martin, İspanya'ya gittiğinde Villarreal'de forma giyen Nihat Kahveci ile de görüşeceğini belirterek, "O benim hem milli takımdan hem de Beşiktaş'tan arkadaşım. Onunla görüşüp İspanya ligi hakkında bilgi alacağım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 11:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?