1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

İşte Yılın Annesi

Trabzon Boztepe Mahallesi’nde 7 Ocak 2005 gecesi araç içerisinde uğradıkları silahlı saldırıda eşi Karedeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadettin Güner’i ve kucağındaki 5 yaşındaki oğlu Selçukhan’ı kaybeden Melek Güner, Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi tarafından yılın annesi seçildi.

Trabzon’da yılın annesi seçilen Melek Güner için bugün Ortahisar Mahallesi’ndeki dernek binasında tören düzenlendi. Törene Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in eşi Hediye Yavuzdemir, Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanı Ziynet Şener ve davetliler katıldı.

Güner, törende yaptığı konuşmada, kendisini yılın annesi olarak layık görenlere teşekkür etti. "Bu şekilde ödül almak istemezdim" diyen Güner, "Ama yüce Allah’ıma şükrediyorum ki bana şehit annesi, şehit eşi olma mertebesi verdi. Bu ödülü kendi adıma değil, bütün şehit anneleri adına ve acı çekmiş bütün annelerin adına alıyorum" dedi.

Trabzon Türk Anneler Derneği Başkanı Ziynet Şener ise terör acısını yüreğinde hisseden, kan davası, şiddet felaketlerini yakından tanıyan anneler adına bir daha benzer acıların yaşanmamasını diledi.

Yılın annesi seçilen Güner’e plaketini, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in eşi Hediye Yavuzdemir verirken, oğlu Ahmet Faruk ve kızı Beyza da annelerinin yanında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 18:20:28
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 16:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?