5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

İstifa haberi ile ilgili açıklama

Trabzonspor Kulübü Mali Saymanı Mahmut Aksu, Trabzon'da bir internet sitesinde yayınlanan teknik direktör Ersun Yanal'ın istifa ettiği yönündeki haberle ilgili yasal işlem başlattıklarını açıkladı.


Bir süre önce Trabzonspor'a devredilen sahil dolgu alanındaki mülkle ilgili olarak Trabzon Belediye Meclisi'ndeki toplantıya katılmak üzere Trabzon Belediyesi'ne gelen Trabzonspor Kulübü Mali Saymanı Mahmut Aksu, son gelişmelerle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Trabzon'da bir internet sitesinde teknik direktör Ersun Yanal'ın istifa ettiği yönünde yer alan habere gülüp geçtiklerini belirten Aksu, "Böyle bir şey yok. Herkes bu duruma gülüyor. Biz bu işlerle uğraşıyoruz, başkaları daböyle fuzuli işlerle uğraşıyor. Bu işi ortaya atanlar hakkında kanuni işlem başlattık. Artık bunlara müsade etmeyeceğiz. Çok kritik bir süreçte İstanbul basını ve takımlarıyla uğraşırken, kendi içimizdeki arkadaşlarla uğraşmak istemiyoruz" dedi.


Trabzonspor'a maddi kaynak sağlamak için sahil mevkiindeki fuar alanıyla ilgili girişimlerde bulunduklarını da hatırlatan Aksu, "Bizim projelerimizden bir tanesidir. Bu projelerin büyük olanları Trabzon dışındadır. Küçük olanları Trabzon içindedir. Bunlardan biri de fuar alanıdır. Biz aslında encümenden fuar alanını devraldık. Bir yanlış anlaşılma olmasın, şu anda burası Trabzonspor'undur. Encümenin yetkisi burayı 3 yıla kadar Trabzonspor'a vermektir. Meclis'te 10-20-30 yıla kadar verebilir. Burayateklif veren şirketler, teklifi uzun süreli verebilmek için uzun süreli anlaşmak istiyor. Dolayısıyla meclisten uzatma kararının çıkması gerekiyordu. Bunun için mecliste yeter sayı bulunamadı. 2. oturumda da yeter sayı bulundu, fakat divan oluşmadı" diye konuştu.


AK Partili Belediye Meclis üyelerinin toplantıya katılmaması ile ilgili olarak ise Mahmut Aksu, "Arkadaşların katılmama yönünde kendi çabaları vardı. Ben bunu biliyorum. 'Asbaşkanımıza katılacağız' diyen arkadaşlarımız bir gün sonra katılmamıştır. Şahsım bu olayı 5 yıldır bu mecliste yaşıyorum, benim sıkıntım buydu zaten. Bugün verilen sözün yarın tutulmaması. Onun için diyorum ki AK Parti çok doğru yapmıştır. Biz burada AK Parti grubu olarak bu arkadaşlarla Trabzon'a yeterli hizmet veremedik.

Buradayeni yapılan liste çok daha başarılı olacağını, çok doğru yapıldığını belirtmek istedim. Bu benim siyasi kimliğim ile şahsi söylediklerim. Bakan Faruk bey bizim büyüğümüzdür, ondan çekindiğim için bunları söylemiyorum. Faruk beyin Trabzonspor'a yaptıkları ortada. Bu konu çok da büyük bir konu değil. Yılda Trabzonspor bütçesine 250 bin dolar girse ne olur, girmezse ne olur. Bizim için bütçeye gelir getirecek bir kaynak olacaktı. Aslında bizi tutum rahatsız etti. Sadri bey 2 gün daha İstanbul'da daha fazla
mesai yapar, 250 bin doları bulur, problem değil" şeklinde konuştu

İha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 19:02:51
Güncelleme :4 Mart 2009 Çarşamba 19:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?