6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

İzcilere afet eğitimi

Trabzon’un Yomra ilçesi İkisu köyünde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri izci liderlerine doğal afetlerde arama ve kurtarma eğitimi verdiler.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Müdahale Şube Personelleri, Trabzon Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün isteği üzerine izci liderlerinin doğal afetlere karşı eğitilmesi için 3-4 Aralık tarihlerinde Yomra ilçesi İkisu Köyü İzcievi’nde izci liderlerine doğal afetlerde arama ve kurtarma eğitimi verirken, bir de tatbikat gerçekleştirildi.

Eğitime İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden 14 personel ile il merkezi ve ilçelerdeki izci liderlerinden 27 öğretmen katıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Müdahale Şube Şefi Erkan Akpınar ve Arama Kurtarma Teknisyeni Adnan Eryiğit tarafından katılımcılara afetlerde ekiplerarası koordinasyon, arama kurtarma hizmetleri’nde arama kurtarma metodları, arama kurtarmada kullanılan ipler ve düğümler, ip istasyonu kurma, arazi kayıplarında arama yöntemleri, gece arazide kayıp arama eğitimi, doğal afetlere karşı genel müdahale yöntemleri, enkaz alanlarından kazazedeyi tahliye etme, sedye taşıma usulleri, uçurumdan kazazede tahliyesi gibi konularda eğitim verildi. Gerçekleştirilen tatbikat ile de eğitim sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2011 Pazartesi 15:30:12
Güncelleme :7 Aralık 2011 Çarşamba 12:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?