30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Jandarmadan 'Ogün Samast' uyarısı

Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın yaşadığı Trabzon'un Pelitli beldesinde jandarma, vatandaşları, "Sivil kişilere bilgi vermemeleri ve onlarla birlikte herhangi bir yere gitmemeleri" konusunda uyardı. 

Pelitli'de bazı sivil giyimli kişilerin kendilerini polis veya jandarma olarak tanıtıp kimlik kontrolü yaptığı ve bazı vatandaşların kimliklerine el koyduğu iddiaları tedirginlik yarattı. 

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı, Pelitli Belde Belediye Başkanlığı'na, vatandaşların, tanımadıkları kişilerle konuşmamaları ve bir yere gitmemeleri yönünde uyarılmaları için bir yazı gönderdi. 

Jandarmanın yazısı üzerine görevlendirilen belediye ekipleri, araçlarla Pelitli beldesindeki sokaklarda dolaşarak, megafonla söz konusu uyarıyı duyurdu. Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı da sorular üzerine "Bazı sivil giyimli insanların kendilerini polis ve jandarma gibi göstererek vatandaşların kimlik bilgilerini aldığı ve bir yerlere götürüp sorular sorduktan sonra bırakmaları ihbarları üzerine, biz de böyle anons yaptık. 

Bunların kim olduklarını bilmiyorum. Bir örgüt mü yoksa meraklı vatandaşlar mı, ne olduğunu bilmiyoruz. Bize jandarma anons yapın dedi, biz de yaptık" dedi.
AA-MİLLİYET
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2007 Perşembe 05:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?