30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Jet atamaya isyan

Trabzon Vali Yardımcısı İsmail Tezel'in sözlüsü öğretmen, merkez ilçeye tayin oldu. Çok Programlı Lise'de edebiyat dersinin boş geçmesi velileri isyan ettirdi. Tezel "Evlenince merkeze alacağım" dedi.

Trabzon'un Düzköy ilçesine bağlı dağlık alan olan Çayırbağı beldesindeki Çok Programlı Lise'de görev yapan edebiyat öğretmeni Gülcan Güneş'e (30) eğitim döneminin ortasında merkez ilçelerden sahildeki Çarşıbaşı'na jet tayin çıktı. Çayırbağı'ndaki lisede bazı sınıflarda edebiyat derslerinin boş geçmesine neden olan tayin velileri isyan ettirirken, tayinin altından Gülcan Öğretmenin bir süre önce eşinden boşanan Vali Yardımcısı İsmail Tezel (55) ile olan aşkı çıktı.

VELİLER İSYAN ETTİ
Bekâr olan İzmirli edebiyat öğretmeni Gülcan Güneş'in eğitim döneminin ortasında tayininin çıkması, dersleri boş geçen öğrencilerin velilerini isyan ettirdi. Haftada 20 saat derse giren öğretmenin norm fazlası olmamasına rağmen tayin edilmesini tepkiyle karşılayan veliler, "Çocuklarımızın dersleri boş geçmeye başladı. Yıl ortasında böyle bir tayine şaşırdık kaldık" dediler.

RESMİ ARAÇ TAŞIDI
Vali yardımcısının okula iki kez yaptığı denetim sırasında iletilen eksiklikleri gidermesini beklerken kadrolu öğretmenin tayini karşısında şaşkına döndüklerini söyleyen bazı okul aile birliği üyeleri ise "Okulumuzun kalorifer tesisatı bozuk ve sıkıntımız var. Ayrıca okul bahçe duvarımız yıkılmış. Biz bu sorunları çözeceğini sanıyorduk. Yanılmışız" diyerek tepkigösterdi. Geçici görevle tayin edilen Gülcan. Güneş'in, tayinden sonraki çarşamba günü Çayırbağı Çok Programlı Lisesi'ne Vali Yardımcısı İsmail Tezel'in şoförü tarafından makam otomobiliyle götürüldüğü, ilişiğini kesip eşyasını topladıktan sonra aynı araçla yeni okuluna bırakıldığı iddia edildi. Şehirde eğitim camiası Tezel'in âşık olduğu genç öğretmeni tayin ettirip eşyalarını vilayetin makam aracıyla taşıttığı iddialarıyla çalkalanırken, Vali Yardımcısı dedikodulara kızdı ve tayine arka çıktı. İddiaları sorduğumuz Vali Yardımcısı Tezel, "Başka haber bulamadınız mı? Bahsettiğiniz kişi benim eşim olacak. Ben namusuna, şerefine düşkün bir insanım. Eşim olacak bir insan hakkında en ufak bir şey yazdığınızda trilyonluk dava açarım, uğraşırım. Biz anlaşıyoruz, yakında nişanımız olacak. Şu anda sözlüm. Siz dua edin merkeze almadım, ama evlendiğimizde de merkeze alacağım. Norm kadro dışı değil, tamamen yasal olarak tayinini aldım" dedi.

EŞİNDEN BOŞANDI
5 ay önce Trabzon'da göreve başlayan Vali Yardımcısı Tezel'in eşinden bir süre önce boşandığı, daha önce Karaman, Nevşehir, Ordu ve Bartın illerinde de vali yardımcılığı yaptığı öğrenildi.
Sabah
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 10:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?